Tänak sai parimal läbimisel ajaks 2.56,8. Ta kaotas 0,7 sekundiga Elfyn Evansile (Toyota) ja 0,3 sekundiga Craig Breenile (M-Sport). Tänakule kaotas omakorda 0,1 sekundiga tiimikaaslane Thierry Neuville.

"Hübriid on siin meie väikseim mure. Kuid kindlasti, esmakordselt oleme kruusarallil uue autoga - on palju, mida õppida ja aru saada, et tunnetus kätte saada," rääkis Tänak testikatse järel ajakirjanikele. "Iga kilomeeter annab meile midagi juurde. Esimene ralli kruusal on kindlasti väljakutse. Teed on siin kiired, teeolud muutuvad raskeks, eriti teisel läbimisel. See on suur väljakutse kõigi jaoks."

Kui hooaja kahe esimese etapiga oli Tänaku arvel vaid viis punkti, siis Horvaatia etapil saadud teise kohaga kerkis eestlane üldarvestuses viiendaks. Mis on eesmärgid Portugaliks? "Hea oli üks ralli lõpuks lõpetada, see oli kindlasti positiivne," tõdes Tänak Horvaatia kohta. "Kruusal oleme saanud väga piiratult kilomeetreid koguda. Vajame sellest nädalavahetusest kindlasti kilomeetreid, et õppida ja edasi liikuda. Arenguruumi on veel palju."

Portugali rallil on tagasi ka Sebastien Loeb (M-Sport) ja Sebastien Ogier (Toyota). Kas on hea end taas vanameistrite vastu proovile panna? "Mind see väga ei huvita," kostis Tänak vastuseks.