Meistriliigas seitse kaotust järjest saanud SK Tapa vajas võitu, et realistlikke neljanda koha lootusi elus hoida. Viljandi HC oli vastase alistanud kõigis viies tänavuses varasemas kohtumises ning ajaloolise hooaja viimases kodumängus kingitusi teha ei plaaninud.

Kohtumise algul särasid Artur Morgenson ja Hendrik Koks, sest vaid neil olid väravad kirjas, kui viimane kaheksandal minutil 3:2 viskas. Kodumeeskond sai kolme väravaga ette, aga Tapa võitles hästi ning 18. minutil tuli Igor Berežnõi tabamusest 10:8. Siis tegi Viljandi 6:1 vahespurdi ja Simon Drõgini täpse viske järel juhiti 16:9.

Poolaja 18:12 võitnud Viljandi lükkas pausi järel sisse veel paar käiku ja Koks kasvatas 39. minutil edu kümneväravaliseks. Viljandi võitis lõpuks 37:20, Oliver Ruut viskas üheksa, Koks seitse ja Ott Varik neli väravat. Tapal tabas Morgenson kuus, Vahur Oolup ja Ilja Kosmirak neli korda.

Raasiku/Mistra võõrustas HC Tallinnat. Sarnaselt Tapale polnud raasikulased tänasest vastasest sel hooajal kordagi jagu saanud. Pealinlased läksid Raasikul kolm korda juhtima, aga kodumeeskond viigistas. Siis algatas Marius Aleksejev karistusvisketõrjega 4:0 spurdi, mille ise viskega tühja väravasse lõpetas.

Arno Vare värava läbi suutis Raasiku veel vahe minimaalseks vähendada, kui 24. minutil 11:10 tuli, kuid esmaspäeval 18. sünnipäeva tähistav Tallinna joonemängija Karl Kramm seadis poolajaseisuks 14:11. Teise pooltunni algus kuulus kindlalt Tallinnale ja 35. minutil tuli Kaspar Leesi tabamusest 17:11.

Vahe kasvas veelgi, kuid veerand tundi enne lõppu tuli Raasiku pärast Sander Sven Annula väravat korraks viie värava kaugusele – 21:16. Viimasel neljandikul sattusid võõrustajad aga suurtesse raskustesse postide vahele tulnud Armis Priskuse ülemängimisega ning suutsid lisada vaid ühe värava.

HC Tallinn sai kindla, 29:17 võidu, kuhu enim panustasid Lees kuue, Aleksei Štšerbak viie ning Vladislav Barõlov ja Markus Oliver Mädo nelja väravaga. Kaotajate kasuks tabas Juri Sohhorovitš viis, Vare neli ja Vladislav Naumenko kolm korda.

Meistritiitli kindlustanud ja esmaspäeval HC Kehra/Horizon Pulp&Paperit külastaval Põlva Servitil on 32, Viljandil 30 ja Tallinnal 25 punkti. Heitluses neljandale kohale jätkavad Kehra ja Raasiku üheksa ning Tapa seitsme silmaga.

Järgmised mängud meistriliigas:

16.05. 19:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Põlva Serviti (Kehras)

18.05. 19:00 Raasiku/Mistra – Viljandi HC (Arukülas)

19.05. 19:00 Põlva Serviti – HC Tallinn (Põlvas)

19.05. 19:00 SK Tapa – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Tapal)