Talviku (KTM) näitas head minekut juba ajasõidus, kus ta sõitis välja seitsmenda ringiaja. Meico Vettik (KTM) oli ajasõidus kolmeteistkümnes. Parimat ringiaega näitas hollandlane Rick Elzinga (Yamaha).

Esimeses võistlussõidus ei saanud kumbki Eesti sõitjatest head starti. Talviku tuli avaringilt tagasi 12. kohal ja Vettik 17. kohal. Vettiku sõit läks veelgi kehvemaks, kuna neljandal ringil sõitis ta rajalt välja ja kukkus ning seejärel jättis ta sõidu pooleli. Suurim küsimärk Talviku kohal oli aga see, kas läbi põetud viiruse oli jätnud oma jälje ka füüsisle. Ränkraskel liivarajal näitas ta aga, et sellega mingeid probleeme ei ole. Neljandal ringil tõusis Talviku juba esikümnesse. Seejärel tegi ta veel mitu ilusat möödasõitu ning viimasele ringile läks ta juba seitsmendana. Viimasel ringil kukkus etapile sarja liidrina tulnud Cornelius Toendel (Norra, Fantic) ja Talviku ületas finišijoone lõpuks kuuendana. Esimesed kolm poodiukohta läksid kõik Yamaha meeskonna sõitjatele. Esikoha teenis Elzinga, teiseks tuli väga tugeva sõidu lõpu teinud Andrea Bonacorsi (Itaalia) ja kolmandaks Dave Kooiker (Holland).

Teine võistlussõit toimub täna kell 10.40.

MXGP klassis tegi ilusa kvalifikatsioonisõidu Hardi Roosiorg (KTM). Sõidu alguses langes Roosiorg küll viimasele kohale, kuid vaikselt leidis ta oma rütmi ja hakkas kohti parandama. Finišisse jõudis Roosiorg lõpuks seitsmeteistkümnendana. Ajasõidus parimat ringiaega näidanud Calvin Vlaanderen (Holland, Yamaha) näitas ka sõidus oma suurepärast vormi. Stardi järel asus sõitu juhtima Jorge Prado (Hispaania, GASGAS), kuid Vlaanderen sõitis temast peagi mööda. Prado suutis mööda sõita ka sarja liider Tim Gajser (Sloveenia, Honda). Viimastel ringidel üritas Gajser ka esikohta rünnita, kuid Vlaanderen vigu sisse ei lasknud ja võttis karjääri esimese MXGP klassi kvalifikatsioonivõidu. Gajser lõpetas sõidu teisena ja Glenn Coldengoff (Holland, Yamaha) kolmandana.