27-aastase Anieri leping Soome meistriliiga hooaja kaheksandana lõpetanud FC Lahtiga saab otsa novembri lõpus. Suusalinna meeskonnas sai pooleteise aastaga mängitud 45 kohtumises ja löödud 11 väravat. Huvi lepingut pikendada Anieril ei ole.

"Nii palju võin öelda, et sinna ma ei jää, kuigi nautisin seal mängimist väga - kodu lähedal, uus riik, kuus kogemus. Soovin neile tulevikuks palju edu!" rääkis Anier, kes on poole kuu pärast jälle vaba mees ja pakkumistele avatud.

Küsimusele, kas järgmise sihtkoha osas valitseb täielik teadmatus või ta miskit juba aimab, vastas Anier: "Võin öelda, et mõlemat. Nii teadmatus kui ka miskit aiman. Võtan hetkel väga rahulikult. Keksendun nendele kahele koondisemängule ja vaatan, mis saab. See kõik käib tööga kaasas. Olen juba piisavalt kogenud ja erinevates riikides mänginud. Vaatan, mis võimalused tulevad ja valin nende vahel. Vaatan, mis on mulle kasulikum - mis liiga, meeskond või mängustiil."
Henri Anieri klubikarjäär
Eestis: FC Flora, Valga Warrior

Itaalias: Sampdoria

Norras: Stavangeri Viking, Fredrikstad

Šotimaal: Motherwell, Dundee United, Hibernian, Inverness

Saksamaal: Aue Erzgebirge

Rootsis: Kalmar FF

Soomes: FC Lahti

Lahtist lahkumise peamise põhjusena nimetas Anier kunstmurul mängimist. "Minu lihastele pole see enam kõige parem," sõnas ta.

Statistika poolest usub Anier, et on mängijateturul praegu isegi paremas seisus kui 2017. aasta suvel klubi vahetades. "Soome periood võib mõjuda pigem positiivselt, kui vaadata, et ma läksin sinna Invernessist, kus ma ei löönud poole aastaga ühtegi väravat ja langesime Šoti kõrgliigast välja. Soomes on iga kolme-nelja mängu tagant üks värav tulnud ja mõned resultatiivsed söödud sinna juurde. Muidugi oleks tahtnud rohkem lüüa, aga kui ma oma mänge analüüsisin, siis nägin, et võimalusi oli, palju jäi pisiasjade taha," arutles ta.

"Tabelikohaga ei saa muidugi rahule jääda, aga Lahti on ka üks väiksema eelarvega meeskondi liigas. Üleüldse on Veikkausliiga väga tasavägine. 2016. ja 2015. aasta meistrid Mariehamn ja Seinäjoki olid näiteks täiesti tabeli põhjas (12 meeskonna seas 10. ja 9. kohal - toim)."

Eelseisvates koondisemängudes Anier endal klubiotsingute tõttu lisapinget ei tunne. Väravasaldo kasvatamine tuleks kindlasti kasuks, kuid end tavapärasest teistmoodi häälestama Anier (55 mängu, 12 väravat) ei hakka. "Keskendun ühele mängule korraga. Olen alati väga tänulik, kui saan Eesti koondist aidata. Lähen igale mängule mõttega endast parim anda ja mäng võita. Tean, mis olukorras ma olen. Muidugi pole see lihtne, aga käib meie töö juurde. Olen juba piisavalt kogenud, et sellega leppida. Ootan huviga, mis edasi saab."

Täna alustab Anier Ungari vastu eeldatavalt algkoosseisus. Loe Delfi ennustust algrivistuste kohta siit!