Võõrustajad alustasid kohtumist teravamalt, asudes 16:8 juhtima. Piirilinna meeskond sai seejärel mängu paremini sisse ja veerandaeg lõppes Valmiera 21:16 paremusega.

Valga oli hädas Janis Kaufmanise kaugvisetega ning suurema osa teisest veerandajast ei saanud vigastuse tõttu kaasa teha ka Kristaps Miglinieks. Samm-sammult õnnestus külalistel oma tahtmist peale suruda ja poolajaks jäi seis 43:43 viiki. Seejures oli Valga keskmängijal Guntis Sipolinšil hea võimalus omad ka kahe silmaga ette viia, ent vise tuli napilt rõngast välja.

Kolmanda veerandaja alustuseks viis ameeriklasest viskemees Dashawn King Valga juhtima ning varsti säras ta ka vägeva pealtpanekuga. Maris Ziedins surus Valmiera poolelt samuti palli korvi ja siitmaalt hakkasid võõrustajad initsiatiivi endale haarama.

Valga leidiski end viimase neljandiku alguses viiepunktilisest kaotusseisust ja peagi oli Valmiera kaheksa punktiga ees. Timo Eichfussi tabav kaugvise ning Sipolinši lähivise aitasid Valgal mängu tagasi tulla ja ühel hetkel juhitigi 82:80. Lõpp kuulus siiski kodumeeskonnale ning järjekindlalt vabaviskeid realiseerinud Kaufmanis tõi omadele koduseinte toel napi võidu.

Valga-Valka resultatiivseimana tõi 21 punkti Dashawn King. 18 silma lisas Guntis Sipolinš ning 16 punkti jäi Timo Eichfussi nimele. Valmiera parim oli Janis Kaufmanis 20 punktiga, Edmunds Elksnis lisas omadele 19 silma.

Nii Valmiera kui Valga-Valka on järgmisena võistlustules kolmapäeval, 3. oktoobril, mil koduväljakutel võõrustatakse vastavalt Tartu Ülikooli kui BK Jurmalat.