Lõppenud hooajal oli Vassiljev Schönenwerdi peatreener, Šveitsi meistriliigas saadi kuues koht. Lubinis asub ta abitreeneri rolli. Varem juhendas Vassiljev Tallinna Selverit.

Cuprumi uue peatreenerina hõigati äsja välja brasiillase Marcelo Fronckowiaki nimi. Vassiljevi kõrval hakkab teda assisteerima ka Norbert Śron. Kuna aga Fronckowiak on Brasiilia koondise abitreener ja septembris toimub MM, siis esialgu hakkavad meeskonnaga toimetama kahekesi Vassiljev ja Śron.

Lisaks Vassiljevile siirdus Cuprumisse vaheaasta järel ka Eesti koondise itaallasest füüsilise ettevalmistuse treener Mirko Fasini. Mängijatest ootab Vassiljevit Cuprumis ees Kert Toobal.

Lubini Cuprum on olnud nö Eesti klubi, viimastel aastatel pallisid seal Robert Täht ja Keith Pupart, treenerina tegutses mitu aastat koondise peatreener Gheorghe Cretu ja tema abilistena statistik Alar Rikberg ja Fasini. Nüüd on siis seal taas kolm meie meest: Toobal, Vassiljev ja Fasini.

"Asi sai alguse mõned nädalad tagasi, kuna Cuprumi treeneripingil toimub muudatus. Algselt pidi peatreener olema Daniele Capriotti, aga ta loobus isiklikel põhjustel," selgitas Vassiljev. "Hakati mõtlema, mis edasi saab. Siis leiti Brasiilia koondise abitreener ning tema abilisteks mina ja üks Poola treener. Eks suve jooksul ole mul ka muid teemasid olnud. Maist alates hakkasin tegema esmakordselt ka koostööd mänedžeriga, kelleks on Nisse Huttunen. Lubini puhul olid aga pigem mängus isiklikud kontaktid, Gianni (Gheorghe Cretu) ja Mirko on kindlasti abiks olnud ja seda mõtet ajanud."

Kuigi varem on Vassiljev olnud klubis peatreener ja nüüd asub ta abitreeneri rolli, on tegu selgelt sammuga edasi. "See on hoopis teine maailma, tegu on Plusligaga, kus on äärmiselt tihe konkurents. Cuprumi eesmärk uuel hooajal on liigasse püsima jäämine. Nagu ma aru saan, siis isegi eelmise hooajaga võrreldes on eelarve kõvasti vähenenud. Vaid ühel Poola kõrgliiga klubil on sama väike eelarve. Sellest siis ka eesmärk. Üritame püsima jääda, seejärel järgmisel aastal üritatakse juba taas kõrgemale tõusta," rääkis Vassiljev.

Cuprumis on toimunud suur pereheitmine, lisaks Tähele ja Pupartile on lahkunud lõviosa mullusest meeskonnast. "Eelmisest aastast on alles vaid üks libero, teine sidemängija, üks tempo ja üks nurk. Lisaks Kerdile on kaks leegionäri, Belgia koondislane Igor Grobelny ja Jaapani koondise nurgaründaja Masahiro Yanagida," tutvustas Vassiljev meeskonda.

Endal peaks ta sulandumine olema lihtne: "Mõnus on minna Kerdi ja Mirko seltsi, ka linn on tuttav, oleme seal olnud koondisega laagris, tunnen ka klubi presidenti."