Talvel võistles Balta sise-MMil ning sai seal kaugushüppes 6.57ga 8. koha. Välishooaja eel tabas teda aga ebameeldiv varba vigastus, mis pole lubanud suve jooksul kordagi võistelda. Berliini EM on tema jaoks hooaja avalöök.

„Naelikuid olen jalas hoidnud isegi rohkem kui alguses lootsin. Kaugust olen ka mitu korda hüpanud. Üks treening oligi pühendatud täis hooga hüppamisele. Sain sellest positiivse emotsiooni," rääkis Balta. „Tulemus ei ütle mulle suurt midagi, kuid heameelt tegi see, et saan pingutada ja oma hüppe ära teha. Olen võimeline jõudma lõppvõistlusele."

Balta tõdes, et eelvõistlus pole tema jaoks kunagi kerge. Seepärast ei sea ta esialgu ka pikemaid sihte, kui neljapäeval peetav kaugushüppe kvalifikatsioon. „Võtan päeva ja võistluse korraga," sõnas ta.

Mõistagi pole Balta treeningud olnud tavapärased kaugushüppaja harjutuskorrad. Ainus, millel polnud takistusi, oli jõutreening. Seevastu jooksmisega oli probleeme ning ta muretseb, kuidas hoojooks võistluse ajal paika saab. „Adrenaliiniga pingutust pole mul olnud. Kui aga eelvõistlusest läbi saan, peaks finaaliks olema vorm juba parem," nentis ta. „Eelnevalt võistlemata siia tulla pole meeldiv, kuid lippu ei tohi alla lasta. Valikuid ju pole, olukorrast tuleb võtta maksimum.