Häid esitlusi näidanud rühmkava koondis jõudis 19 riigi võistkondade tihedas konkurentsis reedel viie rõnga kavaga seitsmenda tulemusega tiitlivõistluse finaalvõistlusele. Laupäevases kolme palli ja kahe hüpitsa harjutuses oli tiim kümnes ehk finaalist jäi puudu kaks kohta (0,550 punkti). Mitmevõistluse ehk kahe kava kokkuvõttes saadi väärikas kaheksas koht (punktisumma 34.750), mis tagas Eesti EM delegatsiooni juhi Natalja Inno sõnul pääsme järgmisel aastal Minskis toimuvatele Euroopa mängudele.

Rühmkavades oli parim Venemaa (43.625), teiseks tuli Hispaania publiku lemmik Itaalia rühm (42.900) ning kolmandaks jäi teisel päeval suure vahendikaotuse teinud kogenud Bulgaaria võistkond (41.750). Eesti rühmkava koondisesesse kuuluvad Vasilina Kuksova (kapten), Helena Jäe, Carmely Reiska, Maria Susi, Lera Teino ja Maria Trofimov.

"Eesti rühmkava koondise edu võti on klubide vaheline koostöö ja ülivõimsad kavakompositsioonid, mis toovad esile meie võimlejate tugevamad küljed - artistlikkuse ja vahenditöö," sõnas rühmkava koondise treener Natalja Bestsastnaja.

Eestlannad esinesid tugevalt ka juuniorklassi võistlusel, kus osales 73 võimlejat. Koondisesse kuulunud kolme võimleja parimateks tulemusteks oli Narine Grigorjanil rõngakava 23.koht ( 14,550), Polina Murashko l lindikava 18.koht (13.700).

Eesti juunioride meister Adelina Beljajeva oli tugevaim eestlanna ka Euroopa meistrivõistlustel, sooritades pallikava hindele 14,800, mis tõi 20.koha ning veel paremini õnnestus kurikakava, mille eest saadud kõrged 15.250 punkti andis 13.koha ja võimaluse pretendeerida esimese reservvõimlejana finaalikohale.

"Uued reeglid ja võistluste uus kontsepstioon, kus arvesse lähevad võistkonna 8st kavast 6 parimad punktisummad, annavad võimaluse olla konkurentsivõimelised ka meie noortele võimlejatele, kes on tõestanud et korrektsel kava sooritamisel on võimalik läheneda ja pääseda finaali", laulusus Noorte olümpiamängudeks valmistuva Beljajeva treener Julia Tjomuškina.

Riikidevahelises võiskondlikus arvestuses, kus summeeritakse juunioride 6 parimat tulemust ja rühmkavade mõlemad kavad tõusis Eesti võiskond 9.kohale (121.700). Euroopa mesitriteks krooniti Venemaa võistkond (151.425), hõbedale tuli stabiilse esitluse teinud Ukraina võistkond (141.000) ning napilt kolmandaks jäid Bulgaaria võimlejad (140.600). Eesti lähinaabritest Läti võistkond sai 11.koha (115.750) ja Soome - 14.koha (112.575).

Meistriklassi individuaalne võistlus Euroopa meistri tiitlile toimub pühapäeval, kus osaleb vaid 24 võimlejat 16 riigist vastavalt eelmise aasta Euroopa meistrivõistluste tulemusele. Eestit esindab vastne Eesti meister Carmen Marii Aesma, kelle jaoks on see debüüdiks meistriklassi tiitlivõistlustel.