Kodupubliku marulisel toel röövis sakslaselt Andreas Hofmannilt viimase viskega kulla Chao-tsun Cheng. Seni 84.37-ga kolmandat kohta hoidnud Cheng lennutas oda 91 meetri ja 36 sentimeetri kaugusele. Staadionil tahtis katus pealt ära lennata.

Eelnevalt 88.33-ga juhtinud Hofmannil oli veel katse varuks ja sakslane pani sinna kogu jõu. Isiklik rekord 91.07 oli tõsiasi, aga universiaadil kõigest hõbe. Kõvem tase kui tänavusel MM-il Londonis. Pronks läks samuti korraldajatele, Shih-Feng Huang viskas neljandas voorus isiklikuks rekordiks 86.64. Fantastiline võistlus!

Võidutulemus 91.36 märgib nii Aasia rekordit kui universiaadi rekordit. Varasem Aasia rekord oli 89.15 ja visatud hiinlase Zhao Qinggangi poolt 2014. aastal. Seega on Cheng esimene asiaat, kes lennutanud oda 90 meetri taha.
Universiaadi rekord oli enne finaali 86.50 ja see pärines 1997. aastast, kuuludes nüüd juba eksrekordimehe LAV-i odaviskaja Marius Corbetti nimele.

Eesti meesodaviskajad seekord universiaadil ei võistelnud. Kaks aastat tagasi Gwangjus võidutses teadupärast Tanel Laanmäe.