Võistluse võitis sakslanna Lisa Zimmermann, kes teenis kahe parema hüppe eest kokku 85 punkti. Sildaru, kes tegi oma paremad hüpped võistluse lõpuosas, kaotas talle vaid punktiga. Kolmas oli šveitslanna Gulia Tanno 82 punktiga.

Kuna arvesseminevad hüpped pidid olema erinevad, võttis Sildaru kavva switch 1080 natural ja unnatural võimalikult keerulise grabiga, kus hüppesse mindi selg ees ja tehti kolm tiiru ümber telje ühel puhul paremale, teisel vasakule.

Võistlusel osales kaheksa naist, kes sooritasid 25 minuti jooksul viis hüpet, millest arvesse läksid kaks paremat.

Pühapäeva õhtul kell 19.00 asub Sildaru tiitlit kaitsma pargisõidus. Võistlusest teeb eksklusiivse otseülekande Delfi TV.

Teine Sildaru võistlus toimub Eesti publikule juba vaatajasõbralikumal ajal, kui pühapäeva õhtul kell 19:00 algab naiste freestyle suusatamise pargisõit. Just sellel alal võitis toona 13-aastane Kelly mäletatavasti oma esimese X-Mängude kulla ja olukord, kus Sildaru on võitnud viimased 19 pargisõiduvõistlust, teeb ta üheks suurimaks favoriidiks kahtlemata ka tänavu.

Omamoodi tunnistust sellele asjaolule lisab ka fakt, et pargisõidus tuleb Sildaru rajale viimasena (kogu võistlejate nimekiri: 1. Devin Logan (USA) 2. Tess Ledeux (FRA) 3. Giulia Tanno (SWI) 4. Emma Dahlström (SWE) 5. Maggie Voisin (USA) 6. Kaya Turski (CAN) 7. Johanne Killi (NOR) 8. Kelly Sildaru (EST).

Eelmise aastaga võrreldes on pargisõidu võistlejatel tänavu üks run vähem, ehk võimalikult 100-punktilise skoori lähedane tulemus tuleb kirja saada kahe katsega. Lõplikus arvestuses vaadatakse nende kahe sõidu võrdluses paremat skoori.

Kui Kelly Sildaru tänavu taas mõne X-Mängude medali võitma peaks, teeks ta jällegi omamoodi ajalugu. Nimelt on seni vaid kuus atleeti teeninud enne 15-aastaseks saamist enama kui ühe X-Mängude medali. Ükski neist pole aga võitnud enne 15. eluaastat kahte kuldmedalit. Kas 14-aastasel Sildarul õnnestub see rekord murda?

Lisaks Sildaru võistlustele toome huvilisteni ka palju muud põnevat ja täpne ajakava meie ülekannetest on leitav allpool. Lisaks Delfi portaalile veebis ja mobiilis saab Delfi TV otseülekandeid ja saateid vaadata ka "suurel ekraanil" Delfi TV rakendustes Starmanis, Hübriid TV-s, Android TV-s ja Apple TV-s. Kuidas täpsemalt Delfi otseülekandeid telekast jälgida, vaata siit.

Delfi TV otseülekannete kava Aspeni X-Mängudel (Eesti aja järgi):

Laupäev (28.01)
Meeste freestyle suusatamise pargisõit (algus kl 20.00)
Naiste lumelaua pargisõit (kl 22.15)
Snowmobile freestyle võistlus (kl 00.00)

Pühapäev (29.01)
Naiste freestyle suusatamise Big Air (kl 3.15)
Meeste freestyle suusatamise Big Air (kl 5.30)
Naiste freestyle suusatamise pargisõit (kl 19.00)
Meeste lumelaua pargisõit (kl 21.00)
Snowmobile parima triki võistlus (kl 23.00)