Meeskondi läheb rajale 17 ja naiskondi kõigest kaheksa.

Varasematel aastatel on osalevaid klubisid olnud kordades enam, kuid rahaliselt käib seekordne MM paljudele profiklubidele üle jõu. Ka kõige suurematele, kes ei raatsi kümneid tuhandeid eurosid tuulde lennutada. Sõitjate, tehnika, taustajõudude kohale transportimine, majutamine, söötmine ja kõik muu vajalik läheb klubile maksma suurusjärgus 40 000 eurot. Vähemalt nii on ajakirjanduses väidetud. "Kui kõrget kohta loota pole, kas siis tasub minna?" vasardas küsimus klubijuhtide peas.

Näiteks Mihkel Räime tööandja, Iisraelis registreeritud profiklubi Cycling Academy Team otsustas MM-ile minna, kuid ei saanud seetõttu septembris endale lubada korralikku võistluskalendrit. Rahad said maailmameistrivõistlustele minekuga otsa. Kõige kõrgema taseme World Touri 18st klubist on MM-il esindatud kümme, nende hulgas ka Astana koos Tanel Kangertiga.

Meeskonnasõit (40 km) algab pühapäeval kell 15.20. Rajale starditakse intervalliga 2.30. Cycling Academy Team on neljas ja Astana kümnes startija. Tiitlit kaitseb BMC Racing. Kuuma lubab ilmaennustus 36 kraadi varjus.

Astana võistleb koosseisus: Gatis Smukulis (Läti), Aleksei Lutsenko (Kasahstan), Tanel Kangert (Eesti), Andriy Grivko (Ukraina), Jakob Fuglsang (Taani) ja Dario Cataldo (Itaalia).