Luige kodukool Oxford alistas Cambridge'i Londonis Thamesi jõel nii jõult kui mõistuselt. Oxford alustas 6,8 kilomeetri pikkust sõitu veidi teravamalt ja suutis sisse sõita umbes ühe paadi pikkuse edumaa, mida vaikselt kasvatati.

Keerulistes ilmaoludes peetud sõidu saatuse otsustas lõplikult aga distantsi teisel poolel tehtud taktikaline manööver: Oxford loovutas siseraja ja otsis veidi pikema ringiga sõudes vaiksemat vett. Hammastega vastastest kinni hoidnud Cambridge üritas sisekurvis kaotatut tagasi võita, ent sattus suurde lainetusse, paat läks vett täis, vajus osaliselt vee alla ning nad nägid kurja vaeva, et üldse finišijooneni vastu pidada. Oxfordi võiduajaks mõõdeti 21 minutit ja 49 sekundit, vapralt lõpuni sõitnud Cambridge kaotas 1.11.

"Väga eriline päev, mida ootasin kolm aastat!" hõiskas ülirõõmus Luik, kui medal käes, võidušampus pritsitud ja roolija traditsiooni kohaselt jõkke lennutatud. "Mul oli nii hea meel, et tegemist oli sellise raske võistlusega, mis nõudis ka kavalust ja vaprust. Me läksime juhtima, aga vaiksemas vees sõudnud Cambridge tuli peaaegu järele. Meie olime suures laines ega saanud korralikult sõuda. Siis tegi meie roolija väga julge otsuse, minnes traditsiooniliselt teest kõrvale. Risk, mille ta võttis, õigustas end täielikult. Me teadsime kogu aeg, et tegemist on suurepärase roolijaga. See ei olnud õnn!"

Oxford võitis neljandat korda järjest, üldseis on Cambridge'i kasuks 41:30. Meeste võistlusel sai Cambridge revanši, üldseis sealgi nende kasuks 82:79.

Cambridge'i paat kippus vee alla vajuma.

Oxford tegi vahe sisse.

Cambridge'i paat kippus vee alla vajuma.

Oxfordi võidurõõm.

Oxfordi võidurõõm.

Oxfordi naiste tähistamine.