Astanale antakse lisaaega tõestamaks, et meeskonnas pole dopingutarvitamist ega selle riski. Eelmisel aastal jäid keelatud ainetega vahele kaks Astana ja kolm farmiklubi ratturit. UCI-d ei rahuldanud ka tellitud audit, mistap alaliidu juhid avaldasid soovi Astana World Touri litsentsist ilma jätta ning langetada klubi kaks astet madalamale Continental tasemele.

Ajalehe sõnul oli arutelu, kus ühel pool seisis UCI koos ekspertidega, teisel pool aga Astana juhtkond eesotsas tiimi juhi Aleksandr Vinokouroviga, äärmiselt tihe.
Nõupidamise ajal postitas Astana liider itaallane Vincenzo Nibali Twitterisse pildi, kus ta sööb Kanaari saartel treeninglaagris puhkepäeval pitsat.

Gazzetta dello Sporti väitel sai litsentsikomisjon Nibali advokaadilt e-kirja, kus Itaalia ratturit kirjeldati kui dopinguvastase võitluse rahvusvahelist sümbolit.

Advokaadi kinnitusel kirjutas ta Nibali palvel selleks, et komisjon teaks mulluse Tour de France’i võitja mõtteid ja arvamusi. Olevat väga tähtis, et dopinguvastase võitluse käilakuju ja kõrgete eetiliste normidega sportlane, on Astana meeskonna kapten.

„Usume, et Astana, meeskond, kelle liider – ausa ja puhta spordi sümbol – võitis 2013. aasta Giro ja 2014. aasta Touri, saaks osaleda ka tulevikus kõigil võistlustel. See tuleks kasuks rattasõidule ja spordile tervikuna,“ seisis kirjas.

Kui Astana jääb litsentsist ilma, ei saa meeskond osaleda ühelgi suurtuuril.