Vello on sõna otses mõttes müstiline mees: võlur ja mõttetark, inimene, kes on teinud oma kehast kunstiteose, kuid kelle silmadest kumavad läbi ka sügavad teadmised ja kaunis hing.
Vello Vaheri puhul väärib äramärkimist, et ta alustas esinemisi aastal 1979 jooganumbriga, 1984 breiktantsuga ja 1986 oma esimese lapsega, millest kasvas välja kogu pere number. Vello kirjutas 1991. raamatu „Harjutusi väikelastega“ ja 2002. „Võimlemine väikelastega“ ning on samal ajal õpetanud akrobaatikat igas vanuses huvilistele beebi-, spordi-, tantsu- ja teatrikoolides. Kogu pere on saanud kogemusi pikkadelt tsirkusetuuridelt Horvaatias, Sloveenias, Itaalias, Hispaanias, Portugalis, Marokos jne. 

Palju õnne, Sind valiti EOK poolt Eestimaa spordihingeks 2014. Mis tunne on? 

Tunne on meeltülendav. Iga inimene vajab tunnustust, õlalepatsutust, see aitab elada. Sain kinnitust, et olen käinud õiget teed, samas lisab see minu õlule vastutusrikka koorma. Kindlasti jätkan senist rada ning loodetavasti on pool teekonda alles ees.

Mida arvad Eesti spordist?

Meie väikest rahvaarvu silmas pidades on Eestis läbi aegade olnud uskumatult palju andekaid, töökaid ja ennast ohverdavaid sportlasi, kes on pakkunud rasketel aegadel lohutust, lootust ja vägevaid elamusi. Elus on vähe hetki, mis on ülevamad, kui kuulata Eesti Vabariigi hümni ja näha tõusmas sinimustvalget lippu. Seda saame kogeda nii vabariigi aastapäeval kodus teleri ees püsti seistes, kui ka tiitlivõistlustel sportlastele kaasa elades. Tihti on eestlaste lemmikspordialaks just see, kus keegi omadest on parajasti maailma tipus. Minu arvates tuleks rohkem toetada just neid sportlasi, kes on tipu jalamil, neid, kes on sunnitud täiskasvanuks saades valima pere ülalpidamise ja spordi vahel. Kurb on kuulda, kui kaks trenni päevas tegev sportlane peab ülikoolis õppimise kõrvalt veel ka sponsoreid leidmata ise une arvelt leivaraha teenima ning enne päris tippu jõudmist alla annab, sest kõike korraga ei jaksa. Natuke rohkem toetust ja Eesti lipp tõuseks kõrgemale oluliselt sagedamini. 

Kuidas möödus 2014. aasta ja mida loodad uuelt?

Mitte kedagi ei saa külmaks jätta asjaolu, et Venemaa alustas sõda Ukraina vastu, ükskõik, kuidas me seda nimetame. Loodan, et saabub kaine mõistuse ajajärk.
Minu jaoks oli 2014 mitmest vaatekohast uuesti tulemise aasta. Järgmisel aastal loodan passis vanust mitte märgata ja rühkida ikka läbi raskuste tähtede poole. Isegi minu vanuses on küllalt unistusi, mis vajavad elluviimist, üheks nendest on kasvõi väikelastega võimlemise õppematerjali videosse jäädvustamine.

Kuuldavasti on tantsustuudios Tantsugeen Vello võimlemistunnid lastele? Mida nad endast kujutavad ja kui vanad lapsed on sinna oodatud? Kas ka emad ning isad saavad koormust? 

Tantsugeenis käivad beebivõimlemises kahekuused kuni üheaastased lapsed enamuses koos emadega ja väikelaste trennis ühe kuni nelja aasta vanused lapsed eelkõige isadega. Mõlemad trennid algavad võimlemismatil soojendusharjutustega. Seejärel toimuvad akrobaatilised hüpitamised, tõsted ja riputamised ning lõpetuseks teeb lapsevanem selili olles harjutusi, kus laps on kätel või jalgadel. Tihti ütlevad nii emad kui ka isad, et need harjutused on pigem neile enestele.

Kuidas innustada isasid rohkem oma lastega võimlema?

Tavaliselt võtavad emmed minuga ühendust ja saadavad mehed lapsega trenni. Soovitan siiski esimene kord kolmekesi kohale tulla, et issidele toeks olla. Isad käivad lisaks Tantsugeenile ka Arigatos ja Viimsi Huvikeskuses vastavalt laupäeva ja pühapäeva hommikuti. Paljud isad on tulnud ka kohe ilma emmeta isegi paarikuuse beebiga ja saanud suurepäraselt hakkama. 

Kindlasti kardavad paljud, et see on ohtlik. Palun julgusta inimesi proovima.

Iga uus asi on keeruline. Esimesed paar trenni väsib laps ruttu ära ja lastevanematel jääb koordinatsioonist puudu. Kõige tähtsam on see, et harjutusi tehakse õigesti. Näiteks kätest riputades peab laps ise ka lapsevanema pöialdest või sõrmedest kinni haarama. Minu jaoks tunduvad harjutused nii lihtsad, et seal pole midagi õpetadagi.

Kuidas saada heaks akrobaadiks? Kuidas treenida tasakaalu, koordinatsiooni, iseloomu, sisemist distsipliini?

Ükskõik mis alal heaks saamine nõuab suurt pühendumust, palju tööd, natuke õnne ning paljudest asjadest loobumist. Õnneks tuleb loobuda nendest asjadest, millest loobuda pole kahju.

Kuidas jõudsid ise sellisesse tippvormi? Milline oli Su lapsepõlv ja edasine liikumine ja treenimine ning ka artisti teekond?

Lapsena mängisin Rakvere maleklubis, tõmbasin kodus riidekapis lõuga, käisin õues jooksmas ja suusatamas. 12 - aastaselt kolisime emaga Tallinna ning 13-aastaselt alustasin vabamaadluse treeningutega. Kui treener lasi harjutusi korduste arvu peale teha, tegin mina alati ühe rohkem: ühe endale - 20 asemel 21 või siis 30 asemel 31, samas kui teised tegid pigem mõned korrad vähem - võib-olla treener ei loe. Põhimõte, et kõik, mis teed, teed endale, viib mind edasi tänaseni.
Mulle meeldis spordilaagrites esineda ning 16 - aastaselt tegin esimese isetegevusliku joogastiilis etteaste, millest hakkas välja arenema tsirkuseartisti ja akrobaatikatreeneri karjäär. Sellest edasi, kuni tänaseni on toimunud väga palju. Kui ma kõigest kirjutama hakkaks, kasvaks artikkel sujuvalt üle raamatuks. 

Mida soovitad inimestele, kel ka silme ees laval esinemise kutsumus ja artisti tee; kuidas võluda publikut ja saada kontakt, kuidas hakkama saada lavanärviga? On Sul mõni rituaal enne inimeste ette astumist?

Laval on kõige tähtsam enesekindlus, usk enesesse ja oma headusesse ning pole vaja taotleda odavat populaarsust. 1982. aastal aitas ballettmeister Ülo Vilimaa minu jooganumbrile käte asendeid seada. Tema ütles mulle, et pole vaja teistele meeldida; kui sa teed oma asja, saavad teised ka lõpuks aru, mis hea on.
Enne jooganumbrit ei söö ma kuus tundi, täis kõhuga ei lähe lihtsalt jalad kaela taha. Esinemispäeval painutan ühe tunni hommikul ja teise enne esinemist. Vahetult enne lavale astumist ei kätle ma kellegagi ja kui see peaks siiski juhtuma, pesen käed puhtaks. Samuti ei luba ma kellelgi oma esinemisrekvisiite näppida. Jooganumber nõuab ülimat kontsentratsiooni ja ma ei taha, et minu energia teiste omaga seguneks. Perenumbrit tehes kujunesid küll välja iga lapsega eraldi omad maagilised rituaalid, patsutused, käepigistused või ütlused, mida enne igat esinemist läbi tegime. 

Mis on aastatega Sinus, kui artistis muutunud?

Algusaastatel oli kõik lihtne. Kui ma sain „väga kõvaks tegijaks“, ajas mind iga lavatöölise, valgustaja või helitehniku pisike eksimus endast välja. Loomulikult on tore esineda ideaalsetes tingimustes, aga tänaseks oleme kogu perega niivõrd karastunud, et sadagu või taevast pussnuge, meie teeme oma töö ikkagi täiuslikult ning tagantjärele rusikatega ei vehi.

Kuidas toetada oma laste liikumist? Kuidas lapsi motiveerida? Jaga palun nippe, kuidas laste liikumist erinevatel etappidel toetada: beebi, väikelaps, koolilaps, teismeline?

Beebidega saab võimelda, ujuda, värvidega plätserdada, rütme taguda, muusikat ja isegi võõrkeeli kuulata. Eelkooliealine laps jaksab päevad läbi möllata. Energiat jätkub ülearugi, nendega võiks iga päev kodus trenni teha. Väljaspool kodu toimuv trenn on muidugi väsitav, aga pigem muserdab neid trenni sõites transpordis loksumine või seljataga olnud pikk päev lasteaias. Esimeses klassis, kui lisandub tõsisem õppetöö, võiks ajutiselt huvialaringidega tagasi tõmmata. Igas vanuses võib tekkida perioode, kus laps ei taha trennis või muusikatunnis käia. Kui lapsele ei meeldi hammaste pesemine või kasvõi koolis käimine, kas sa lubad nendest loobuda? Kindlasti ei tohi üle survestada, aga samas tuleb neid suunata, vajadusel meelitada ja premeerida.
Samuti tuleb jälgida, et laps teeks kõike korralikult. Ükskord trennis ütles keegi poiss, et valesti teha on lihtsam. Esialgu võib tunduda, et tal oli õigus. Tegelikult on õigesti teha lihtsam, palju ökonoomsem, kiirem ja ilusam ning nii on iga asjaga.

Kuidas Sa oma lapsed nii osavateks ja painduvateks treenisid?

Kõigi viie lapsega võimlesin iga päev vähemalt viiel esimesel eluaastal. Seejärel suunasin neid erinevatesse trennidesse. Edaspidi tegid lapsed  juba ise omad valikud. Lisaks käisime tihti esinemas nii kodu- kui välismaal.

Soovita, kuidas saaksid emad vormi pärast sünnitust.

Tihti on naised oma elu parimas vormis aasta-kaks pärast sünnitust. Sellel ajal tuleb palju last süles kanda ja teha märkimisväärselt enam koduseid töid. Samas võib see väga kergesti viia kurnatuseni. Tuleb tunnustada isasid, kes samuti lastega tegelevad ja võimaldavad oma naistel rutiinist välja saada – lubada neil trenni minna või lasta kasvõi lihtsalt üksi kodus puhata. Siis jaksab naine ka kodus iseseisvalt võimelda. 

Kuidas jäädagi tippvormi ka laste kõrvalt ja koos lastega?

Lapsega koos võimlemine on muidugi üks võimalus, aga ainult enese jaoks tuleb samuti võtta aega.

Kas kõik on võimalik?

Kõik on võimalik. 

Kuidas saavutada võimatut?

Võimatut pole võimalik saavutada, aga alati on võimalik selle poole püüelda. 

Mida on võimalik inimkehast vormida?

Kõige tähtsam on mõte. Mida inimkond välja mõtleb, seda suudab ta ka ellu viia. Sama on iga inimesega. Iseasi on see, kas ta üldse tahab seda, mida ta just välja mõtles. Kõik nõuab tahet, ränkrasket ja järjepidevat tööd. Kõike korraga ei saa. Tsirkuses tehakse inimkehaga uskumatuid trikke. Kulturismis näeme lihasmägesid ja modellinduses ülikõhnu modelle. Ilu on vaataja silmades. Minule meeldib plastiliselt liikuv ja harmooniliselt arendatud keha ja seda loomulikult ilma igasuguse meditsiinilise sekkumiseta. 

Milline on kaunis naine?

Iga naine on kaunis: tärkav naine, armunud naine, last ootav naine, imetav naine, tark naine, hoolitsetud naine, sportlik naine, väärikalt vananev naine. Kõige kaunim on naine, keda mina armastan. Igaühe jaoks on kõige kaunim see inimene, keda tema armastab. 

Räägi palun veidi oma säravast abikaasast Aitast, mida oled temalt õppinud?

Aita on Lavakunstikooli lõpetanud vabakutseline näitleja, töötanud 9 aastat Nukuteatris, tuntud omaaegse teleseriaali Pätu emmena, praegu õpib EMTA-s kaasaegse improvisatsiooni erialal, laulab Nuku kooris ning on draama ja kõnekunsti õpetaja. Aita on olnud minu parim sõber, minu teine mälu, minu teine mina. 

Millised on Sinu treeningsoovitused naistele?

Kõige tähtsam on see, et valitud trenn naudingut pakub. Paljudele naistele sobivad tantsulised rühmatreeningud, aga kindlasti võiks aeg-ajalt proovida uusi stiile, akrobaatikat, balletti, jõusaali harjutusi ja isegi klassikalisi spordialasid alates kergejõustikust kuni kasvõi maadluseni välja, sest näiteks teatrikoolis on põgusad maadlusheidete tutvustused neidudelegi palju põnevust tekitanud. Üks kord elus tasub kõiki liikumisvorme proovida. 

Ja meestele?

Olen aastaid propageerinud just isade ja laste võimlemist, sest perega koos veedetud aeg on kvaliteetaeg. Emad on ju reeglina nagunii lastega. Jõusaalis üksteisega mõõtu võtvatele meestele soovitan pigem treenida mõne kilo kergema raskusega, aga kindlasti õige tehnikaga. Iga trenn on kasulik, aga eriti meeste puhul peaks see lõppema venitustega, muidu võib keha muutuda puiseks. Pärast trenni tuleks jääda karskeks ja toituda tervislikult. 

Mis on Sinu liikumisealased soovitused lastele?

Lapsena võiks areneda mitmekülgselt, rajada korralik vundament ja alles seejärel spetsialiseeruda sellele alale, mis kõige rohkem meeldib ja teistest paremini välja tuleb. Võimlemine ja akrobaatika aitavad igale spordialale kaasa, tüdrukutele soovitan iluvõimlemist, mis annab kauni rühi ja painduvuse, poistele maadlust või judot, mis annavad julguse, jõu ja enesekindluse. 

Mida soovitaksid algajatele, kes ei suuda alustada?

Enne intervjuu edasilugemist tõuske püsti ja tehke kümme kükki. Pärast artikli läbilugemist tehke toenglamangus kümme kätekõverdust.

Mida soovitaksid algajatele, kes ei suuda piiri pidada?

Koormust tuleks suurendada järk - järgult. Liiga kiire areng võib olla petlik. Vigastusi vältida on lihtsam kui neid ravida. 

Mida on Sinu liikumisteest harrastajatel õppida? 

Tark õpib teiste vigadest, rumal enese omadest. Kuna mina olen paljud harjutused ise välja mõelnud, polnud mul kelleltki õppida. Olen välja töötanud beebide ja väikelaste treeningmetoodika. Olin esimene, kes Eestis breiktantsu tegi. Joogavõimlemises oli eeskujuks Madis Kivi, aga paljud riskantsed joogatrikid mõtlesin ikka ise välja. Sel ajal puudus internet ja võimalus sealtkaudu uusi ideid ammutada. Kuigi see arendas oma peaga mõtlemist, kaasnes sellega ka vigastusi, mida täna oskaksin tõenäoliselt vältida. Kuulake oma õpetajaid ja õppige teiste vigadest! Õppida saab kõigilt, õpetada aga ainult neid, kes on valmis õppima.

Milline on olnud Sinu suurim õppetund ja taipamine liikumisteel?

Õppetund? Kõik peab olema tasakaalus. Kõhulihaseid pumbates oleks tulnud sama palju ka seljalihaseid treenida. Ettepoole painutades oleks seda alati tulnud teha ka tahapoole.
Taipamine? Lõpetades TPI, praeguse TTÜ ehitusteaduskonna, arvasin aastaid, et see oli mahavisatud aeg. Nüüd olen ammu aru saanud, et iga spordiala on seotud matemaatikaga, füüsikaga, teoreetilise mehhaanikaga ning läbi nende saab palju paremini tunnetada ja õpetada kõiki kehalisi liikumisi. Ilma selle hariduseta poleks ma akrobaatikas kindlasti jõudnud sinna, kus ma olen praegu. 

Mida Sa sööd, et nii särav ja elujõuline oled? Palun jaga toitumise soovitusi.

Kõigepealt tuleb enesele selgeks teha, kas süüa selleks, et elada või elada selleks, et süüa. Kas eesmärgiks on kätte saada vajalikud toitained või tunda söömisest mõnu? Igaüks peab leidma iseenda tõe ning kindlasti jälgima ja tundma oma keha. Õigesti toitumine on väga pikk teema. Mina saan rääkida lühidalt vaid oma eelistustest.
Esiteks, ma ei tarbi alkoholi, see sisaldab nii mürke kui ka liigselt süsivesikuid. Kuni neljakümnenda eluaastani sõin ma kõike, eriti magusat. Noor inimene on niigi ilus, vana inimene peab selle nimel vaeva nägema. Söön tihti, aga aeglaselt ja korraga vähe. Joon rohelist puruteed ja kohvi ilma suhkruta, sest süsivesikuid saab igalt poolt, eelkõige jääb puudu valkudest. Mina kaalun 70 kg. Selleks, et lihased säiliksid, pean sööma iga päev vähemalt 70 grammi valke. Aga selleks, et lihased kasvaks, peaks sööma 2x70 või isegi 3x70 grammi, mis teeb 140 kuni 210 grammi valke päevas. Seda pole sugugi kerge ära süüa. Minu toidulaual on igal hommikul neli keedetud munavalget ja täisteraleib. Päeva jooksul söön palju kohupiima, mõnikord kala ja kana. Peaksin sööma rohkem taimseid valke, kuigi söön palju pähkleid. Võtan lisaks linaseemne- või kalamaksaõli. Talveperioodil teen vitamiinide ja mineraalainete kuure. Kasutan ka toidulisandeid, mis sisaldavad asendamatuid aminohappeid ja valke, aga ei tarbi energiajooke, kus on eelkõige süsivesikud. Samuti väldin igasuguseid magusainetega limonaade. Parim jook on kraanivesi. 

Jääb mulje, et tead midagi veel, mida enamus ei tea. See tarkus kiirgab Sinu silmist. Mis see „miski“ on? Kingi ka meile mõni elutõde ja elustiili nipp?

Öelgem „ ole hea“, mitte „ära ole paha“. Kaks miinust annavad tihti kokku plussi, aga positiivne on alati positiivne.
Kuulake kõik ära, aga otsustage oma peaga. Tehke ikka nii, nagu ise õigeks arvate. Aga kui paljud inimesed millelegi ikka ja jälle tähelepanu juhivad, siis mõelge tõsiselt järele: võib-olla on teistel õigus. Tõenäoliselt on siis tark oma tegudes korrektuure teha. 

Kuidas luua toimivaid partnerlusi mehe ja naise vahel?

Iga asja ülesehitamine võtab palju aega, lõhkuda on imelihtne. Me kõik teeme vigu - eksimine on inimlik. Püüdke mõista oma partnerit ja vaadata mõnikord ka läbi tema silmade. Tavaliselt on tõde kuskil keskel, kõik oleneb sellest, millise mätta otsast vaadata. Meie oleme enne magamajäämist alati ära leppinud ja kui voodis on hea, siis on kõik hästi. 

Mis on Sinu moto?

Minul ühte kindlat motot pole, aga kasutan tihti järgmisi mõtteteri:
„Läbiproovitud vana on parem kui läbiproovimata uus“,
„On paha õpilane, kes ei ületa oma õpetajat“,
„Tegin, mis minu võimuses. Tehku paremini, kes on selleks suuteline“. 

Mis on Su enda liikumapanevaks jõuks?

Noorena tahtsin spordi kaudu kuulsaks ja igal alal ikka maailmameistriks saada! Kui latt on väga kõrgel, ei pruugi seda ületada, aga jõuad siiski kaugele. Tänane eesmärk on isegi 80 aastaselt olla sellises vormis, et suudaksin noortega võidu kätekõverdusi teha. 

Kuidas hoida keset, kui kõik muutub?

Elu ongi pidevas muutumises. Mõnikord liigub sinusoidaalselt koos tõusude ja mõõnadega, teinekord spiraalselt, jõudes peaaegu samasse kohta tagasi, aga seda juba uues kvaliteedis. Sageli tuleb leppida paratamatusega, aga tihti võib hiljem selguda, et muutus oli kõigile vajalik ja võib-olla isegi kasulik. 

Mis Su hinge liigutab?

Hinge liigutab lähedaste inimeste, aga samuti pisikeste õpilaste tähelepanelikkus, mis tuleb südamest.

On Sul mõni oma varjatud anne, mida laiem avalikkus ei tea?

Ma naudin füüsilise töö tegemist ja ma teen seda hästi: ehitan, laon müüri, lihvin puitu, liigutan mägesid, istutan metsa, veeretan graniitkive, oleks ainult rohkem aega, jõudu, tervist ja muidugi ka seda, mis väidetavalt ei tee õnnelikuks, aga ilma milleta pole võimalik hakkama saada. Ükskord saab meie maakodu – Rannamõisa tuuleveski – valmis niikuinii.

Kas inimese mõtted ja tunded loovad reaalsuse?

Oma unistuste elluviimiseks tuleb vaeva näha. Alustada võiks kasvõi sellest, et oma mõtteid ja tundeid kirja panna. Jagatud rõõm on kahekordne rõõm, jagatud murekoormat on kergem kanda. 

Nii et tuleks keskenduda sellele, mida soovime?

Me teeme igal hetkel valikuid, väikestest kujuneb elustiil, suured võivad muuta paljude teiste inimeste elu. Kõikjale korraga ei jõua, igal alal parim olla pole võimalik. Kõigil meist on omad eelistused, eesmärgid ja need võivad elu jooksul muutuda. Soovin kõigile rohkem õigeid valikuid.

Kas kõnnid oma südameteed ja miks see on niivõrd oluline kõikidele inimestele seda teha?

Ainult oma südant kuulates säilib hingerahu. 

Milline näeb välja Sinu tavaline päev ja treeningnädal? Kui palju end liigutad ja treenid? Palun kirjelda oma treeningnädalat. 

Kõik päevad ja aastad võivad olla väga erinevad, aga üritan järgida põhimõtet, et iga päev tuleb vähemalt tunnike ennast venitada ja painutada, et jalad kaela taha saada. Suvekuudel ehitan oma tuuleveskit, füüsilist tööd tehes tuleb sammulugejaga päevas 25 kuni 33 tuhat sammu. Eriti intensiivne on muuseas vikatiga kõrge rohu niitmine. Septembrist maini õpetan teisi, sel hooajal viin läbi 16 erinevat akrobaatilist trenni nädalas. Beebivõimlemises saan rohkem jutustada, suuremaid treenides näitan enamiku harjutusi ette. Venitus- ja painduvusharjutusi teen nii enne kui ka pärast teiste treenimist. Peretsirkusega on kõige rohkem esinemisi jõulukuul, siis üritan trenne andes ennast tagasi hoida. 

Kuidas elada igavesti? Kuidas jääda nooreks? Kingi inimestele nooruse eliksiir.

Igavesti saab elada läbi tegude, kui sind mäletatakse, kui sinu õpetust edasi kantakse. Igavesti saab elada ka oma lastes. Kuidas jääda nooreks? Inimene on nii noor, nagu ta ennast ise tunneb. Mis välimusse puutub, siis aitavad noorena püsida korralikult eluviisid, karskus, hea uni, õige toitumine, kehaline aktiivsus, viibimine looduses, keemiavaba elu ja kindlasti armastus. 

Kas igal inimesel on oma missioon?

Minu esimeseks missiooniks oli tõsta eesti rahva iivet, et me ei jääks oma kodumaal okupatsiooni tingimustes vähemusse. Juba noorena propageerisin karskust ja sportlikke eluviise. Ma tahan olla hea inimene, teistele eeskujuks, alati pole see õnnestunud, aga ma olen kogu elu selle poole püüelnud. Minu elu on kulgenud nõndamoodi, et kui olen teinud midagi raha nimel, on sellele järgnenud häving, oma asja ajades on muuhulgas vaikselt paranenud ka materiaalne olukord. Kui meie pere on suutnud oma tegemistega teisi inimesi innustada, siis on minu elu ülesanne täidetud.
Iga inimene peab oma missiooni ehk elu vastutusrikka eriülesande endale ise mõtestama. 

Mida soovitad kõikidele eestlastele?

Eesti keel on imeilus keel, mis on samuti pidevas liikumises. Võõrkeelte oskus on hädavajalik, aga eesti keelt pole vaja risustada võõrapäraste slängi- ja vandesõnadega. Kuulake, kuidas inimesed meie ümber räägivad. Telefonikõne võiks ju lõpetada inglise, vene ja itaalia keelest pärinevate sõnade asemel kaunite eestikeelsete väljenditega, nagu teeme ära, olgu nii, oli tore, hästi, näeme. Samuti võiks interneti kaudu saadetavad sõnumid enne teele saatmist üle lugeda – õigesti kirjutatu näitab kirja saaja vastu üles austust ja lugupidamist. 

Sinu lõpusoovid?

Eestis pole läbi ajaloo kunagi nii hästi elatud, kui elatakse praegu. John F. Kennedy sõnadega: "Ärge küsige, mida riik teeb sinu jaoks? Küsige, mida sina saad riigi jaoks teha." Maailma muutmine algab sinust enesest ja tugev Eesti perekond on tugeva Eesti Vabariigi alus.