Ehkki Rootsis toimunud Kalmari Ironmanil oli Eesti meestest parim hoopis võistluse 11. kohaga lõpetanud Harri Sokk, oli just Indrek Teppo see, kelle lõppaeg 9:18.08 tagas talle M35-39 vanuseklassis kolmanda koha ning ühes sellega ka priipääsme prestiižele Hawaii Ironmanile.

Indrek Teppo on tegelenud pikamaatriatloniga juba aastaid, olles muuhulgas ka Eesti Täispika Triatloni kolmekordne võitja ning läbinud Eestimaa pinnal ainsana Ironman-distantsi alla üheksa tunni (8:58:31). Laupäevase Kalmari Ironmani lõpetas Indrek kokkuvõttes 28. kohaga.

Kalmaris parima eestlasena lõpetanud Harri Sokk paistis silma tugeva rattaetapiga, kulutades 180 km läbimiseks 4 tundi ja 40 minutit. See andis Harrile ka head eeldused soliidseks lõppkohaks, mis ajaga 8:58:30 finišeerides osutus lõpuks 11ndaks.

Kalmar Ironmani võit läks Portugali esindajale Pedro Gomesile, kelle võiduajaks märgiti lõpuprotokolli 8:19:30. Naiste arvestuses domineeris võistlust Suurbritanniast pärit Jodie Swallow ajaga 8:54:01. Seejuures ei loovutanud Swallow kogu võistluse vältel liidrikohta, edestades järgnevaid naiskonkurente lõppkokkuvõttes enam kui 20 minutiga.

Täispika triatloni maailmameistrivõistlused ehk Hawaii Ironman toimub käesoleval aastal 12. oktoobril. Lisaks Indrek Teppole on Hawaiile minemas ka meie esitriatleet Marko Albert ning M 40-44 vanuseklassis Indrek Klampe. Varasemalt on Hawaiil nii palju eestlasi võistelnud üksnes 2003. aastal, mil maailmameistrivõistluste starti läks neli meie riigi triatleeti.