„Üldiselt oleme sunnitud kasutama maanteid, et rulluisuvõistlust läbi viia“ sõnab EMT Rullituuri üks korraldajatest ja Rulluisuliidu peasekretär Jaanus Ritson. „Paraku maanteedel sõitmisel tuleb tihti mõelda liikluskorraldusele ja kuigi püüame rajad teha võimalikult turvaliseks, siis tihti ei ole pääsu näiteks 180 kraadistest tagasipööretest“.

Audru ringrada on aga ideaalne: 3,2 kilomeetrine ring, ilma tõusude ja langusteta, 12 meetrit lai ühesõnaga ohutumat rada, kui seda on auto24ringrada on Eestis raske leida. Siin on hea sõita nii professionaalidel kui ka päris algajatel ja lastel.

Proffidest on kohal kindlasti kogu Eesti absoluut rulluisutamises: Kert Keskpaik, Aleks Luik, Marten Liiv, Indrek Tobreluts (Albe Team/Arco Transpordist),Danila Ruusu, Jaan Saks, Kaur Meressaar (Uusmaa/Rullibaas) samuti rulluisutamise maailmanimed Alexander Bastidas ja Alfredo Moreno (Venezuela), kes esindavad Eesti Uusmaa/Rullibaasi meeskonda. Puudu ei ole ka Venemaa ja Läti tipprulluisutajad. „Käimas olev hooaeg on näidanud, et Eesti poisid suudavad maailmanimedaga võrdselt sõita ning loota on, et tuleb järjekordne põnev rulluisuvõistlus“ sõnab Ritson.

EMT Rullituuris on lisaks maratonidele veel ratastooli-, lastesõidud, IIZI skate ja rullsuusa võistlus. Esimene start antakse kell 11 ratastooli sportlastele.