See sündis mitte sugugi teise- või kolmandajärgulisel võistlusel, vaid Venemaa esimese presidendi Boriss Jeltsini (1931 – 2007) mälestusturniiril Jekaterinburgis, kirjutab volley.ee. Linnas, kus sündis ja alustas kolmekümneselt parteikarjääri Jeltsin ning kus temast sai NSV Liidu meistersportlane võrkpallis.

Jeltsin kutsunuks häbistava kaotuse osalised parteikoosolekule, põrutanuks karahviniklaaside kõlinal rusikaga vastu lauda ja küllap pärinuks mürinal aru: "Mis toimub, seltsimehed, kes vastutab? Kes vastab?"

Zürichi Volero mängijate baasil moodustatud Šveitsi esindus alistas Jekateringburgis kuivalt ka Türgi juunioride naiskonna ja Krasnodari Dünamo, pälvides esikoha.

Venemaa klubide koondise moodustasid enamjaolt maailma ühe kuulsama klubi Uralotška mängijad. Lootus tähistada Uralotška 50. juubelit turniirivõiduga, kustus juba avavoorus. Erandkorras juhendas Uralotškat 78-aastane Nikolai Karpol, maailma kõigi aegade edukamaid naistetreenereid.

"Ütlesin kohe, et seekord viiakse peaauhind välismaale, Šveits võitis teenitult," tunnistas Karpol ajakirjanikele juba pärast esimesi mänge. Olümpiamängude eel ja ajal naiskonda treeninud ning õpetanud Juri Maritšev on juba vallandatud.