Avaturniirist võtab osa kaheksa meeskonda - Californiast, Arizonast, Indianast, Illinoisi osariigist, New Yorgist, Washingtonist, kirjutab volley.ee.

Uue võrkpalliliiga loomise initsiaator on klubi Blizzard Volleyball omanik Bill Lee, keda nõustus abistama sajandivahetuse edukamaid võrkpallureid, olümpiavõitja, 45-aastane Lloy Ball. Ta lubas ka ise kaasa mängida, kuigi tema hiilgeaeg jääb vahemikku 1992 – 2008.

Ball: "Professionaalse liiga loomisest on juba huvitatud sponsorid ja teisedki, kelle ideid ja teadmisi kasutada saame. Kaasa aidata lubasid nii kodumaised kui välismaa bisnesmenid. Loodame, et ettevõtmisest saab asja. Mina olen siis juba vana. Kõige tuntumad USA võrkpallurid jäävad edasi Euroopasse, arvestame esialgu vaid noortega ja nendega, kes pole veel tuntud võrkpalliliigade tasemel, kuid tahavad oma oskusi edendada.

Ülipilastele on NVA koht, kus saab ühtaegu mängida ja natuke raha teenida. Või käia mängimas töö kõrvalt. Soovime, et NVA saaks tuntuks kogu maailmas," tahab Lloy Ball.