Tagasi tänasesse. FIVB Suure Auhinna finaalturniiril Tokyos peatub kaamerasilm Vene naiskonna mängu ajal kõige sagedamini Natalja Gontšarova kaunil näol. Ta on Venemaa naiskonna üks tulemuslikumaid ründajaid, maailma- ja Euroopa meister. 25 aastat vana, 194 cm pikk. Mängib Moskva Dünamos, oskab peale vene keele ka poola ja ukraina keelt. Kaks aastat tagasi abiellus ta Vene meeskonna libero, Londoni olümpeavõitja Aleksei Obmotšajeviga. Ründaja on tavaliselt pikem kui libero, nii ka siin – mees on vaid 188 cm pikk.

FIVB Suure Auhinna saab tänavu kas Jaapan või Brasiilia, kõik saab nimetatute omavahelises mängus selgeks pühapäeval. Esimesel on nelja vooruga 12 , teisel 10 punkti. Venemaa sai null-kolm kaela mõlemalt ja ei kerki kõrgemale kolmandast kohast ka siis, kui võidab homme Hiinat – kummalgi on kõigest viis punkti. Eelviimaselt kohalt lahkub homme arvatavasti Türgi (ainuke, kes suutis võita Brasiiliat 3:2), kuna vastaseks on seni punktita Belgia.

Aga... Jah, miks on rubriigi nimeks MIKS? Sellepärast, et Natalja Gontšaroval on võõrsil mängides koondise särgi peale kirjutatud Goncharova, aga Venemaa meistrivõistlustel Obmotšajeva? Miks?