Valgevenest pärit Alekno (46) juhtis möödunud aastal olümpiakullani Venemaa esindusmeeskonna, oli aasta varem võitmatu nii Maailmaliiga finaalturniiril kui maailma karikavõistlustel, samuti Euroopa Meistrite liigas Kaasani Zeniidiga. Anastasi parimaks saavutuseks on üllatuslik Euroopa meistri tiitel aastal 2007 Hispaania meeskonnaga, vahendab volley.ee.

Poola meeskonnale lõppes tänavune oma kodus (!) peetav EM üheksanda kohaga. Taevas Poola kohal tõmbus tumedaks juba alagrupistaadiumis, kui (kuld)medali tahtja ei saanud jagu Prantsusmaast (1:3). Poolakate tee kaheksa parema hulka sulgesid dramaatilises vahemängus bulgaarlased (3:2). Ja oligi ühtäkki kõik: ei veerandfinaali, ei poolfinaali, rääkimata finaalist. Alati rohkearvuliseel poola publikul polnud järsku enam midagi põnevat vaadata. Jäi vaid mälestus aastast 2009, kui Poola meeskond tuli Euroopa meistriks. Prantsusmaa lõpetas viienda kohaga, Bulgaaria mängib laupäeval poolfinaalis Itaaliaga.

Anastasit võib oodata ennetähtaegne vallandamine. Põhjust selleks andis ta juba enne EM-i kui teatas, et jätab koondisest välja paar põhimeest. Poola meedias on juba ilmund pildiga lugu kurva näoga Anastasist, pealkirjaks „Järgmine treener – Vladimir Alekno?“

Alekno teatas uudishimutsevale vene pressile (volley.ru) nagu sel puhul tavaks: „Minuga pole keegi sel teemal rääkinud, ma ise pole kandideerimisele mõelnud.“ Küllap hakkab nüüd mõtlema. MM toimub järgmisel aastal Poolas.