Tegelikult on juba finaali jõudmine väga kõva saavutus, sest Türgi võrkpalliliigat loetakse Euroopas Venemaa, Itaalia ja Poola järel tugevuselt neljandaks. Maliye Piyango võit olnuks väga suur üllatus, Türgi liigatabelis hoitakse kuuendat kohta.

Türgi karikasarjas peeti kolmel päeval järjest veerandfinaal, poolfinaal ja finaal. Veerandfinaalis alistas Maliye Piyango Arkas Spori 3:1 (Vennolt 18 punkti) ja poolfinaalis Inegöli 3:0 (Vennolt koguni 24 punkti).

Tänases finaalis võitis eestlase koduklubi avageimi 25:23, kuid soosik võitis järgmised 25:22 ja 25:16. Ometi suutsid karikasarja suurimad üllatajad mängu tagasi tulla, võites neljanda 25:21. Viiendat dikteeris paraku Halkbank algusest lõpuni.

Venno polnud täna sugugi nii särav kui päev varem. Osalt võib selle panna vast väsimuse arvele, teisalt oli Maliye Piyango tugeva servisurve all ja rünnakul tuli tegeleda pidevalt tulekahju kustutamisega. Eesti koondise diagonaalründaja kogus 16 punkti, 41 tõstest lõi ta punktiks 15 (37%), blokki lõi ta 5 korda ja oma vigu kogunes lisaks 4. Efektiivsusnäit oli 0. Tõsi, mäng oli kogu meeskonna jaoks raske ja säravaid statistikanumbreid polnud kellelgi ette näidata. Võitjate diagonaalründaja Fernando Hernandez mängis Venno selgelt üle, ta tõi 25 punkti (+9; rünnak 61%). STATISTIKA

"Oli algusest peale tunda, et meil on olnud nüüd üsna palju mänge järjest ja kogu meeskond oli kuidagi väsinud," nentis Venno. "Aga selle taha pugeda ma ei ürita, ka vastased pidasid kolm mängu järjest. Võitlesime ja andsime endast parima. Usun, et kokkuvõttes võime jääda rahule - keegi ei oodanud, et me jõuame karikafinaali ja suudame sealgi vastupanu osutada. Muidugi on kahju, et ei võitnud. Karikavõitja tagab järgmiseks hooajaks koha CEV Cupil ja karikasarjas selle järele minnaksegi, teine koht ei saa midagi."