Viimases voorus sai näha mitmeid kõrgetasemelisi mänge, sest omavahel olid vastamisi kõikide alagruppide tugevamad. Turniiri hästi alustanud korraldaja Itaalia jäi 2:3 alla Dominikaani Vabariigile, kuid alagrupi võitu see neist siiski ei röövinud. Dominikaan alistas küll kõik vastased, kuid järgmisse ringi võeti kaasa just väiksemad punktid 3:2 võitude eest. Samast grupist pääsesid edasi veel Horvaatia ja Saksamaa.

Viiegeimilse mängu pidasid maha ka Aasia tugevaimad - Hiina ja Jaapan ning nii mängu kui D-alagrupi võitjaks osutusid hiinlannad. Nelja parema hulgas lõpetasid alagrupi ka Belgia ja Aserbaidžaan.

Kaks võrkpalli suurriiki ja suurfavoriiti, USA ja Venemaa sattusid loosi tahtel kokku juba alagrupis ja selle mängu võitis 3:1 USA. C-alagrupist edenesid vahegruppidesse ka Holland ja Kasahstan.

Vaid võite on seni tunnistanud ka maailma edetabeli liider Brasiilia, grupi viimased mängus alistati 3:1 Serbia. Serblaste poolel suurt koormust saanud ja häid esitlusi näidanud augusti lõpus Tartus peetud juunioride Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri parima mängija auhinna pälvinud Tijana Boskovic.

Naiste MM-finaalturniir mängitakse äsja lõppenud meeste võistlusega sama süsteemi alusel. Kolmapäeval jätkuvad mängud kahes kaheksa-liikmelises vahegrupis, mõlema kolm parimat edenevad järgmisse ringi.