Tokyos toimunud maailma kvalifikatsiooniturniiri, mille raames toimus ühtlasi Aasia valikturniir, läbisid edukalt Poola, Iraan, Prantsusmaa ja Kanada, kirjutab volley.ee. Esimesena jäi Rio de Janeiro ukse taha Austraalia koondis.

Turniiri võitis Poola, kes sai ainsa kaotuse (1:3) Iraanilt. Aasia meeskonna ainus allajäämine tuli kolmegeimililses mängus Prantsusmaalt. Viimastel aastatel aina võimsamalt maailma võrkpalli koorekihti sammuva Iraani rahvusmeeskonna jaoks on seejuures tegemist olümpiamängude debüüdiga.

Mexico Citys peetud interkontinentaalsel kvalifikatsiooniturniiril kogusid nii võõrustajad, Tšiili kui Tuneesia kaks võitu, Alžeeria kaotas kõik kolm kohtumist. Seega oli edasipääseja selgitamiseks vaja võrrelda punkte. Olümpiapääsme tagas Mehhiko, kes kogus seitse, Tšiili saldoks jäi kuus ja Tuneesial viis.

Kodupubliku meeletu toetuse najal Rio de Janeirosse jõudnud Mehhiko lõpetab Brasiilias 48-aastase ootuse, sest seni on koondis mänginud vaid 1968. aasta kodusel suurturniiril.

Meesteturniiri alagrupid on Rios järgmised. A-alagruppi kuuluvad võõrustajate kõrval Itaalia, USA, Kanada, Prantsusmaa ja Mehhiko ning B-grupis hakkavad mängima Poola, Venemaa, Argentina, Iraan, Kuuba ja Egiptus.

Naiste seas kuuluvad lisaks Brasiiliale A-alagruppi Argentina, Jaapan, Kamerun, Lõuna-Korea ja Venemaa ning teise kuuiku moodustavad Hiina, Serbia, USA, Holland, Itaalia ja Puerto Rico.

Võrkpalliturniirid mängitakse Rio de Janeiro olümpial 6.-21. augustini.