Mullu septembris taotles 31-aastane ja 208 cm pikkune Simon Bulgaaria kodakondsust ja oli valmis nende rahvuskoondist esindama, kuid Bulgaaria ametivõimud lükkasid tema taotluse tagasi.

Aastatel 2005–2010 Kuubat esindanud ja MMil hõbemedali võitnud Simon on varem uut kodakondsust jahtinud veel kolmes riigis.

"Kui keegi tahab mind oma riigi rahvuskoondises mängimas näha, siis ma olen saadaval. Esmalt ma püüdsin Itaalia koondisse saada, kuid Osmanany Juantorena (Kuuba võrkpallur, kes esindab nüüd Itaaliat - toim) taotlus oli veel töös ja minu asi edasi ei arenenud. Argentinas ei tea ma siiani, miks protsess katkestati. Ja lõpuks olin Kanadas kõik protseduurid läbinud, ent kanadalased mõtlesid siis selle üle ja jätsid asja katki, minule selgitusi andmata," rääkis Itaalia klubis Civitanova Volley Lubes mängiv Simon Worldofvolley.com-ile.

Viimati Bulgaarias öeldi Simonile ära, sest rahvuskoondises mänguõiguse saamiseks kulunuks kaks aastat ja kuubalane oleks siis juba 34-aastane. Bulgaarlased leidsid, et pikka aega maailma parimaks keskblokeerijaks peetud Simon oleks sellises vanuses koondise jaoks liiga eakas...

Ehk peaks nüüd Eesti rahvuskoondis Simonile pakkumise tegema?