23-aastane Leon on oma lühikese karjääri jooksul võitnud Kaasani Zeniidiga kaks Meistrite liiga karikat ja nimetatud mõlemal korral ka turniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks, kirjutab volley.ee. Lisaks on nurgaründaja auhinnakapis kaks Venemaa meistritiitlit. Leoni nähti esimest korda Poola koondise särgis möödunud nädalavahetusel, kui kavas oli legendaarse sidemängija Pawel Zagumny auks peetud tähtede mäng. Kuna tegemist oli mitteametliku mänguga ja Leon ise väljakul ei käinud, toimub tema debüüt suure tõenäosusega tuleval aastal Maailmaliigas.

"Zagumny jaoks oli tegemist viimase mänguga koondise eest ja mul oli suur au viibida selle sündmuse juures. Tänan Poola fänne sooja vastuvõtu eest ja loodan teha debüüdi juba lähiajal," rääkis Leon enda sotisaalmeedia vahendusel.

Leon ei ole esimene, kes Kuuba koondise mõne teise vastu välja vahetab. Nii talitas ka Trentino Diateciga kahel korral Meistrite liiga võiduni jõudnud Osmany Juantorena, lõpetades 2006. aastal kodumaa eest mängimise. Alates 2015. aastast pallib Juantorena Rio olümpial finaali jõudnud Itaalia särgis.