Treenerite hulgas, kes maailmameistrit voolida aitasid, on ka Eesti koondist juhendanud Boriss Kolčins. Poolfinaalis oli Belogorje alistanud Argentiina klubi UPCN 3:1 (-19, 21, 20) ja Al-Rayyan mulluse maailmameistri Sada Cruzeiro 3:1 (-21, 18, 21, 18). Pronksimängus lõi UPCN väljakuperemehi 3:2 (17, 29, -23, -16, 13).

Niisiis jäi medalita kaks suursoosikut, neljakordne klubide maailmameister Trentino Volley ja Sada Cruzeiro. Pisut üllatavalt edukalt mängisid argentiinlased, midagi polnud sellise tasemega turniiril teha Tuneesia klubil Esperance. Viiendat-kuuendat kohta jagasi Trentino Volley ja Varamini Matin (Iraan), seitsmendat-kaheskandat kohta Guaynabo Mets (Puerto-Rico) ja Esperance.

Lühikommentaare võitjatelt (fivb.org)

Gennadi Šipulin, Belogorje peatreener: „Oleme suur meeskond. Oleme perekond. Tahtsime väga võita.“ Tarass Htei, Belogorje kapten: „Pühendame oma võidu isamaasõjas saavutatud võidu aastapäevale.“ Võiduka meeskonna noorim mängija on 26-aastane Dmitri Musserski, kolm kõige vanemat Aleksandr Kossarev (37), Aleksei Kazakov (38) ja Sergei Tetjuhhin (38). Finaalmängus tõi Musserski 18, Tetjuhhin 11 ja Htei (32) kuus punkti.

Turniiri sümboolsesse koondisse valiti Dmitri Musserski (Belogorje, MVP), sidemängija Raphael De Oliveira (Al-Rayyan), diagonaal Wallace De Souza (Cruzeiro), nurgaründajad Matej Kazijski (Al-Rayyan) ja Sergei Tetjuhhin (Belogorje), temporündajad Robertlandy Simon (Al-Rayyan) ja Jose Santos (UPCN) ning libero Alan Domingos (Al-Rayyan).

2014 meeste klubide MM-i paremusjärjestus:
1. Belogorie Belgorod (RUS)
2. Al-Rayyan (QAT)
3. UPCN (ARG)
4. Sada Cruzeiro (BRA)
5. Trentino Volley (ITA)
5. Matin Varamin (IRI)
7. Guaynabo Mets (PUR)
7. Esperance Tunis (TUN)

Suurimad skooritegijad (punkte mängus)
26 - Tsvetan Sokolov (Trentino)
26 - György Grozer (Belgorod)
24 - Theo Lopes (UPCN)

Parimad blokeerijad (blokipunkte mängus)
11 - Sebastian Solé (Trentino)
6 - Emanuele Birarelli (Trentino)
6 - José Santos Junior (UPCN)
6 - Dmitriy Muserskiy (Belgorod)

Parimad servijad (serviässad mängus)
5 - Robertlandy Simón Aties (Al-Rayyan)
4 - Kay Van Dijk (Trentino)
4 - Dmitriy Muserskiy (Belgorod)
4 - György Grozer (Belgorod)