Cretu maine Poolas on hea, kuna ta on eelnevalt teinud väga kiiduväärset tööd Lubini Cuprumiga. Nüüd oodatakse põnevusega, kui kiirelt saab Cretu Poola meistriliigat nelja kaotusega alustanud Resovia kraavist välja.

2006. aasta MM-il hõbeda teeninud Łukasz Kadziewicz, kes praegu töötab Polsati kommentaatorina, kiitis Cretut taevani. „Minu isiklikus treenerite nimekirjas, kellega klubides koos olen töötanud, on Cretu esikohal,” rääkis Kadziewicz, kelle arvates võib rumeenlane pikemas perspektiivis üle võtta ka äsja maailmameistriks tulnud Poola rahvusmeeskonna. „Ma ei imestaks sugugi, kui temast saaks järgmine Poola koondise juhendaja. Gianni on vägev treener ja isegi veel parem psühholoog. Ta on täielik võrkpallihull, võib analüüsida statistikat ja mänguks ette valmistuda tunde. Ta nõuab palju endalt ja mängijatelt, kuid ei ole diktaatori tüüpi. Ta räägib palju mängijatega, kuulab neid ja läheneb suurepäraselt noortele mängijatele. Samuti ka vanematele. Tema töö aitas kõvasti Grzegorz Łomaczit, kes nüüd on maailmameister. Łomacz oli augus, kuid Lubinis Cretu käe all leidis end taas ja nüüd ujub taas sügavamates vetes, läks Belchatowi Skrasse. Esmakordselt juhendab Cretu tõeliselt tugevat klubi, kui keegi selle sügavast mõõnast välja toob, siis tema. Kui ta läbi kukub, siis ma ei teagi, kes selle missiooniga hakkama võiks saada.”

Resovia kapten Marcin Możdżonek, kes hooajal 2015/2016 Cuprumis Cretu käe all pallis, on samuti väga optimistlik. „Cretu on soe tüüp, intelligentne inimene ja suurepärane treener. Polüglott, kes on on pühendanud oma elu täielikult võrkpallile. Lubinis tuli ta enne treeningut halli, pani ise võrgu üles ja jagas pallid välja,” kirjeldas Możdżonek, kes lükkas Poola meedias ümber jutud nagu oleks Cretu väga karmikäeline. „Ei midagi sellist! Ta on nõudlik, kuid omab mängijatega head kontakti. Võrreldes Raul Lozano ja Andrea Anastasiga on ta teist tüüpi. Sarnasem pigem Daniel Castellanile, ta on hea psühholoog ja isa neile, kes on tema hoole all. Ta suudab taltsutada keerulisi karaktereid ning panna nad tiimi heaks tööle.”

Eesti võrkpalliliidu president Hanno Pevkur kinnitas Delfile, et on Cretuga Resoviasse minekust rääkinud ja meie koondise plaanid sellest kuidagi ei muutu. „Ma ei näe mingit probleemi koondise ja klubiga. On ta ju varem Poola kõrgliigas olnud samaaegselt koondisega,” rahustas Pevkur.

Standings provided by Sofascore LiveScore