Finaalis suutis Poola tulla kaotusseisust välja ja alistada kolme viimase MM-i parima meeskonna Brasiilia.

Kümme fakti lõppenud MM-i kohta:

1) Eelmise ja ühtlasi esimese MM-tiitli võitis Poola 40 aastat tagasi Mehhikos.
2) Viimati võitis korraldajamaa MM-tiitli 1966. aastal, kui esikoha sai Tšehhi.
3) Varssavi rahvusstaadionil peetud MM-i avamäng Poola–Serbia püstitas 62 000 pealtvaatajaga võrkpalli tiitlivõistluste publikurekordi.
4) Ühe (mitteametliku) publikurekordi püstitasid poolakad ka finaalis - Katowice spordiareeni ümber oli suurtelt ekraanidelt mängu kogunenud vaatama 40 000 inimest. Saali mahtus aga "vaid" veidi üle 12 000 võrkpallisõbra.
5) Esimest korda MM-i ajaloos käis finaalturniiri vaatamas üle poole miljoni inimese (563 263). Võrdluseks: eelmisel MM-il võrkpalli pikaaegses esiriigis Itaalias oli see arv 339 324.
6) Marius Wlazły sai tänu turniiri parima mängija tiitlile 30 000-dollarise preemiaraha. Ülejäänud sümboolsse koosseisu valitud mehed - Lucarelli, Murillo (Brasiilia), Marcus Boehme, Lukas Kampa (Saksamaa) ja Jenia Grebennikov (Prantsusmaa) - teenisid 10 000 dollarit.
7) Lõppenud MM oli Poola koondise juhendaja Stephane Antiga treeneridebüüt.
8) Kui Eesti 2008. aastal EM-valiksarjas oma alagrupi võitis ja esmakordselt finaalturniirile koha tagas, alistati otsustavas mängus 0:2 kaotusseisust just Poola. Toona kuulusid Poola koondisse ka Piotr Nowakovski, Pawel Zagumny, Mariusz Wlazły ja Michał Winiarski - mehed, kes mängisid pühapäeval MM-tiitli võitmises samuti olulist rolli.
9) Pronksimeeskond Saksamaa teenis MM-ilt oma esimese medali. Tõsi, Ida-Saksamaa tuli 1970. aastal suisa maailmameistriks.
10) Kõrge kuuenda kohaga lõpetas MM-i Iraani koondis. Viimaste aastatega maailma võrkpallikaardile kerkinud Lähis-Ida riik sai oma kõigi aegade parimat kohta saavutades jagu nii Itaaliast, USA-st, Argentiinast kui Serbiast.