Itaalia otsustas avageimi saatuse mõne minutiga, asudes kohtumist 6:0 juhtima. Ühepoolse alguse järel mäng võrdsustus ja eelkõige tänu Oliver Venno võimsatele ründelöökidele ei lasknud me vahet enam suuremaks käriseda. Geim siiski numbritega 25:19 Itaaliale.

Teist geimi alustas Eesti omakorda 3:0 spurdiga. Vahe püsis ning lisaks Vennole hakkasid hästi tegutsema rünnakul ka tempo- ja nurgaründajad. Geimi teises pooles võttis Itaalia järgi, kuid vahetusest sekkunud Martti Juhkami suurepärased servid viisid meid 22:19 juhtima. Paraku oli n-ö mängumeeste punktides oskusi ja õnne rohkem itaallastel ning kolmepunktiline kaotusseis pöörati 26:24 geimivõiduks. "Üks vastaste serv oli tegelikult tõenäoliselt aut, aga me võtsime ära, see võis olla murdemomendiks," sõnas Kert Toobal.

Kolmas geim oli üsna sarnane esimesele - Eesti jäi kiirelt kaotusseisu ning tagasi mängu tulla enam ei suutnudki. Suur roll oli kolmandas geimis, ent tegelikult kogu kohtumises Ivan Zaitsevil, kes pea ilmeksimatult palle punktiks lõi. Kolmanda geimi lõppskoor 25:15 Itaaliale. Kokkuvõttes otsustas esimese geimi Itaalia sidemängija Simone Giannelli ja kolmanda Zaitsevi serviseeriad. Teises said määravaks kogemused ja enesekindlus.

Toobal: lihtne neil meiega polnud

"Lõpp natuke rikkus üldmulje ära, see vajus ära. Eks kõigil ole kahju teise geimi lõpust, seal oli natuke võidu lõhna tunda," kostis Ardo Kreek. "Eks Itaalia ole hea pähkel kõigile. Vaevalt keegi tahaks nendega kohe vastamisi minna."

Kapten Toobal jäi rahule, et platsil näidati võitlust ega antud alla ka selges kaotusseisus. "Ega neil meiega lihtne polnud, pidid korralikult pingutama," rääkis ta.

"Itaaliased pidasid oma mänguplaanist kinni. Serviga võeti Täht number kuue kohalt välja," analüüsis libero Rait Rikberg. "Aga me võitlesime, mängisime hingega ja näitasime, et Itaalia vastu on võimalik mängida. Kui mitte veel mängu võita, siis võtaks geimigi. Niipalju kui ma nendega võrgu alt suhtlesin, siis nad on täitsa muhedad vennad. Ei ole üldse ülbed nagu mõned selleaastased vastased."

Peatreener Gheorghe Cretu sõnul saadi hea õppetund. "Selliste vastastega pole me varem mänginud. Näitasime, et oleme võimelised heast klassist tiimidega mängima. Kuid liiga palju tuli oma vigu. Minu arvates oleks vaja tulevikus veel selliste meeskondade vastu mängida. Koha kohtumise alguses oli selge, et see pole Holland ega Belgia," rääkis Cretu, kes vihjas, et homses mängus Prantsusmaaga koosseisu ilmselt muutma ei hakata. Mõtlemisruumi siiski on, sest mõlemad nurgaründajad jäid kahvatuks - Keith Pupart lõpetas rünnakul 16 tõstest punktiga vaid 2 (12%), Robert Täht jäi kokkuvõttes kahe silmaga miinusesse.

Miks vahetati vahetult enne EMi Madis Pärteli ja Rauno Tamme rollid? Cretu selgitas, et Pärtel anti üles nurgaründajana, kuna tal on kavas teda kasutada Horvaatia vastu servi vastuvõtu tugevdajana.

"Oli raske mäng, aga võitsime, kuna alustasime esimeses ja lõpetasime kolmandas geimis hästi," ütles sidemängija Simone Giannelli. "Eesti on tugev meeskond. Teises geimis lõite tugevat servi ja mängisite kaitses hästi, mis sundis meid palju tehnilist praaki tegema. Olen õnnelik, et võitsime."

"Eesti tõestas, et nad on hea meeskond. Esimeses geimis õnnestusid meil servid ja vasturünnakud väga hästi. Teises geimis lõi Eesti väga head servi ja mängis hästi kaitses, ent suutsime teha väga hea lõpu," lausus Itaalia koondise üks suuremaid staare Osmany Juantorena.

Eesti algkoosseis oli täna: sidemängija Kert Toobal, nurgaründajad Keith Pupart ja Robert Täht, temporündajad Andri Aganits ja Ardo Kreek, diagonaalründaja Oliver Venno ja libero Rait Rikberg. Kolmandas geimi keskel asendas Cretu Tähe Juhkamiga.

Punktid: Venno 10 (kasutegur +10), Täht 7 (-2), Kreek 6 (+2), Pupart 5 (+1), Aganits 3 (+2), Toobal 1 (0), Juhkami 0 (-1). Itaalia parimana tõi Ivan Zaitsev 20 ja Filippo Lanza 14 punkti.

Prantsusmaa lõi kindlalt Horvaatiat

Teises B-alagrupi kohtumises alistas Prantsusmaa Horvaatia 3:0 (24, 14, 22). Põnevust pakkus vaid avageimi lõpp, kui hästi alustanud horvaadid eduseisul 24:22 kangestusid ja neli viga järjest tegid.

Üleväljameheks kerkis Prantsusmaa kogenud diagonaalründaja Antonin Rouzier, kes tõi 17 punkti (rünnak 52%).

"Tänane võit ei tulnud lihtsalt, kuigi nii võis näida, aga suutsime olulised punktid Horvaatiast paremini mängida," lausus Prantsusmaa staar Earvin N'Gapeth Delfile. "Homne mäng Eestiga tuleb kindlasti palju raskem, kuna Eestil on head mängijad - eriti need, keda tean ja kes mängivad Prantsusmaal. Usun, et kui suudame mängu nautida, siis võidame ka homme."

Iga alagrupi võitja pääseb otse veerandfinaali, teine ja kolmas meeskond jätkavad mänge 12 parema hulgas.