Toona juhendas rahvusmeeskonda peatreenerina Avo Keel. Täna on rumeenlasest uuel pealikul Gheorghe Cretul hea võimalus see üle lüüa, sest isegi kaotuse korral võime vähemalt soomlasi edestada. Play-off’i kaotajate järjestamiseks võrreldakse esmalt võite, siis punkte ja siis geime. Soomel on praegu geimide saldo 3:6, Eestil 4:6. Täna läheb Eesti vastamisi Serbia ja põhjanaabrid Itaaliaga. Kui me kaotame samasuguse tulemusega, jääb Eesti ette. Kuna hetkel on ka nö „väikesed punktid“ selgelt meie kasuks, siis on hea võimalus 11. koht teenida ka juhul, kui Soome saab meist täna geimi rohkem.

Teisi on kaotuse korral keerulisem püüda. Saksamaal on meist üks punkt rohkem, Sloveenia on kogunud ühe geimi rohkem. Sakslaste vastaseks on täna Belgia ja sloveenid madistavad A-alagrupis üllatuslikult teiseks tulnud hollandlastega.

Eesti koondise lõppkoht on eelkõige oluline siiski statistikute ja ajalooraamatute tarvis. Mängijad sellele ei mõtle. „Peamine on see, et mängiksime hästi. See tunne on tähtsam kui see, kas oleme lõpuks 10. või 12. kohal,” sõnas koondise kapten Kert Toobal.