Avageimis lõhuti Eesti mängu serviga. Diagonaalründaja Oliver Venno tegi neljast rünnakust kolm viga ja peatreener Gheorghe Cretu asendas ta Renee Teppaniga. Muutust see esialgu ei toonud. Teises geimis oli tablool viigiseis 20:20, kuid prantslased võtsid lõpus oma. Neljandas tõmbas Ardo Kreegi kaks järjestikust blokki Eesti käima. Robert Tähe blokk ja serviäss ning Teppani blokk hoidsid meid mängus, lõpus eksisid vastased rohkem (geimi peale kokku 11 korda, meie 4). Neljandas geimis siiski lõpuni pinget ei olnud ja turniiritabelisse jäi punkt teenimata.

"Praegu kripeldab natuke, et ei suutnud veel üht geimi võtta. Viies oleks olnud juba loterii," rääkis rünnakul põhiraskust kandnud ja 13 punktiga Eesti resultatiivseimaks kerkinud Täht. "Oli tunda, et meie vastas oli Prantsusmaa, paljud pallid, mis tavaliselt maha jäävad, toodi täna üles. Korra panin oma aruga hea litaga, aga keegi neist sai vastu nägu ja pall jäi ikka mängu."

Tähtsas mängus suure võimaluse saanud Teppan tõdes, et 1:3 kaotus suvel maailmaliiga võitnud Prantsusmaa vastu on Eesti jaoks hea tulemus.

"Vastane oli tugev," nõustus nurgaründaja Keith Pupart ja kirjeldas mängukäiku: "Alguses tõid nad kaitses kõik pallid üles. Peame ise mängima eksimatult, et Prantsusmaad võita. Kolmandas geimis suutsime seda kõik (Pupart ei eksinud ise terve mängu ajal rünnakul kordagi - toim.). Kui vahepeal tulevad mõõnad sisse, anname 3 punkti järjest ära, siis nii tugeva vastase vastu on mäng läinud. Homne vastane Horvaatia tuleb ära näpistada ükskõik mis hinnaga."

"Kahju, et alustasime kehvasti ja lasime suure vahe sisse. Vastase kvaliteet oli video pealt vaadates teada, aga mängijatele jõuab see, kui hästi nad omi asju teevad, ikkagi platsil olles kohale," mõtiskles Kert Toobal. "Ise ei suutnud lihtsaid palle ära lüüa ja oli väga liigset püüdlikkust. Aga tulime mängu tagasi. Täna pakuti ühte geimi, suutsime selle lõpuks ära võita."

Eesti jäi tippklassist vastasele alla sisuliselt kõigis statistilistes näitajates. Servi vastuvõtt 55% - 65%, rünnak 33% - 49%, blokid 11-12, ässad 1-4. Eelkõige jäi täna vajaka diagonaalründajate panusest, Venno jäi nullile, Teppan tõi kaheksa punkti (rünnak 25%).
Eesti punktid: Täht 13 (efektiivsuspunktid 0), Pupart 9 (+6), Kreek 9 (+4), Teppan 8 (+1), Tammemaa 7 (+1). STATISTIKA

Teises B-grupi tänases mängus alistas Itaalia Horvaatia 3:0, seega Eesti mängib homme Horvaatiaga grupi kolmandale kohale. "Kõik teavad, et homme läheb võitja edasi. Terve suvi on selle nimel pingutatud ja tööd tehtud. Horvaatia on Itaaliast ja Prantsusmaast klassi võrra nõrgem meeskond, loodan, et suudame kahest esimest mängust õppida ja kohe alguses minema saada. Kui on raske, tuleb pead külmana hoida ja rohkem peaga kui jõuga mängida. Liigse vihaga ei võida mänge. Mänge võidetakse rahulikult ja meeskondlikult," rääkis Toobal.

ENNE MÄNGU

Kui meie alustasime EM-i 0:3 (19:25, 24:26, 15:25) kaotusega Itaaliale, siis prantslased said 3:0 (24, 14, 22) võidu Horvaatia üle.

"Tänane (eilne - toim) võit ei tulnud lihtsalt, kuigi nii võis näida, aga suutsime olulised punktid Horvaatiast paremini mängida," lausus Prantsusmaa staar Earvin N'Gapeth Delfile. "Homne (tänane- toim.) mäng Eestiga tuleb kindlasti palju raskem, kuna Eestil on head mängijad - eriti need, keda tean ja kes mängivad Prantsusmaal. Usun, et kui suudame mängu nautida, siis võidame ka homme," rääkis N'Gapeth eile.

Prantsusmaa näol on tegu Maailmaliiga selle hooaja võitjaga - poolfinaalis alistati Poola 3:2 ja finaalis Serbia 3:0. Eelmise aasta MM-il oli meeskond neljas.