Viljar Loor oli 22-aastaselt Moskva Armee Keskspordiklubi keskründaja, auhinnariiulil kaks Euroopa juunioride kuldmedalit (1971 ja 1973). Kõik oli sujunud ideaalselt, alustades Eesti noortemeistri tiitlist, AKSK-sse kutsumine tähendas juba kuulumist kõrgesse rahvusvahelisse klassi. Kuid Liidu meistrivõistluste medal polnud peamine, kuigi neid kogunes ajapikku seitse. Loor unistas olümpiamedalist ja mitte ei tea kuna, vaid kohe, seitsmekümne kuuendal, kirjutab volley.ee.

Parim moodus jõudmaks Liidu koondisse oli kanna kinnitamine armee meeskonnas, NSV Liidu tugevaimas klubis, sest AKSK ja koondise peatreener oli sama mees – Juri Tšesnokov. Loor läks Moskvasse ja tõusis kohe peatreeneri vaatevälja. 1974. aastal valiti ta NSV Liidu 18 parema mängija hulka, sisuliselt koondise kandidaadiks. NSVL meeskonnas võitis ta esmakordselt Liidu meistri kulla ja kordas seda saavutust veel kuus korda. (Aga juba mõnda aastat pole ka AKSK meeskonda).

Esimene katse tõusta 1976. aastaks olümpiakoondisse Looril nurjus. Ta oli juba aasta kandnud NSV Liidu koondise vormi, kuid veel mitte põhikuuikumehena. Ta treenis olümpiameeskonna laagris, kandis rinnas olümpiakoondislase märki, aga vaoshoitud stressi see maha ei võtnud, sest laagris oli neli mängijat rohkem kui koondis mahutas.

Siiski näisid asjad liikuvat selles suunas, et TPI-st võetud akadeemiline puhkus olümpiale pääsemiseks läheb asja ette. Kuid juunis, paar kuud enne Montreali olümpiat, huvitus Tšesnokov ootamatult eestlase tulevikuplaanidest. Loor teatas keerutamata, et tahaks pärast olümpiat lõpetada kõrgkooli ja mängida eeloleval hooajal Kalevis. Tšesnokovile see plaan ei meeldinud. Milline klubi loobuks koondise tasemel keskmängijast ja nõrgendaks sellega AKSK-d! Loor Montreali ei sõitnud.

Olümpiakulla teenis ta põhikuuikumängijana 1980. aastal Moskvas. Euroopa meistrivõistlustel mängis ta viiendat ja viimast korda 1983. aastal, maailmameistrivõistlustel aasta varem. OM-il, MM-il, maailma ja Euroopa karikavõistlustel ja EM-il Viljar Loor hõbe- ja pronksmedaleid ei tunnistanud. Ainult kuldmedaleid.