Ametliku statistika kohaselt oli vaatajaid 8000, kuid reaalselt päris täis 8200 inimest mahutav saal siiski ei olnud. Täpset arvu on raske öelda, kuna õhtu maiuspalaks oli kahtlemata Prantsusmaa ja Itaalia mäng ja esimese kohtumise ajal tribüünid täienesid ka peale avavilet. Hinnanguliselt 7000 inimest oli Eesti ja Horvaatia mängu ajal kohal küll ja võib öelda, et publiku sümpaatia kuulus meie meeskonnale.

„Oli ka nii palju?“ imestas nurgaründaja Keith Pupart, kes mänguhoos tribüünidel toimuvat ei jälginud. Asjaosalised on üksmeelsed, et tegemist on suurima rahvamassiga, mis Eesti koondise mänge on vahetult tunnistanud. MM-valiksarjas Ludwigsburgis tõi Eesti ja Saksamaa heitlus kohale 5500 silmapaari. Soliidne oli vaatajatenumber ka kevadel Tondiraba jäähallis, kui Eesti seljatas Rootsi 3700 inimese pilgu all.

1957. aastal pidas Eesti võistkonnad esimesed rahvusvahelised kohtumised, Tallinnas ja Tartus alistasid nii mehed kui naised ülekaalukalt soomlased. Spordiajaloolase Valter Lengi andmetel kogunes Kassitoomele koguni 10 000 inimest! Kuid neid andmeid on võimatu kontrollida ja veidi raske uskuda.

Seega reaalselt hinnates sündis eile võrkpallikoondise uus publikurekord. „Mängida 8000 inimese ees nii tähtis mäng ja veel võita – selliste hetkede nimel tasub sporti teha!“ õhkas eile ilmselt senise karjääri parima etteaste teinud Andri Aganits.

Inimesi oli kohal palju ja sissepääsu juures tekkis korralik pudelikael. „See järjekord oli täiesti meeletu: ulatus väravast saja meetri kaugusele tänavast. Nagu laulupeo rongkäik!“ rääkis Eesti koondist Torinosse toetama sõitnud Martina, kes läks sappa pool tundi enne kohtumise algust ja pääses saali alles esimese geimi keskel.


Horvaatia v Eesti võrkpalli EM finaalturniiri mäng Palavela Arenal Torinos.

Horvaatia v Eesti võrkpalli EM finaalturniiri mäng Palavela Arenal Torinos.

Horvaatia v Eesti võrkpalli EM finaalturniiri mäng Palavela Arenal Torinos.