Kevadel kahes ametlikus maavõistluses Eesti paremust tunnistanud Holland pidas hiljuti Belgradis kaks viiegeimilist mängu Serbiaga, millest võitis viimase 20:25, 25:23, 22:25, 25:19, 20:18. Võitjate resultatiivseim oli Kay Van Dijk 16 punktiga, üleväljamees oli 24 silma toonud Saša Starović.

Tegemist on väikese üllatusega, sest Serbia on Poola, Prantsusmaa, Venemaa ja Itaalia kõrval üks EMi peasoosikutest. Eesti võõrustab Hollandit järgmisel neljapäeval ja reedel Rakveres, laupäeval on kavas treeningmäng Tallinnas.

Ka Saksamaa ja Soome vajasid Salos mõlemal päeval võitja selgitamiseks viit geimi, põhjanaabrid võidurõõmu siiski ei tundnud. Saksamaa ja Bulgaaria kuuluvad EMi soosikute teise ringi.

Eestiga EMil samasse alagruppi kuuluv Itaalia mängib hästi Maailma Karika nime kandval turniiril, enne viimast vooru hoiavad nad üheksa võidu ja ühe kaotusega (26 punkti) kolmandat kohta ning kõik on lahtine, sest Itaalia kohtub liidri Poolaga (29 p). Teisel kohal olev USA (27 p) mängib viiendal positsioonil oleva Argentiinaga (21 p).