Sidemängija kohal usaldab alles mõned kuud tagasi Itaalia koondise tüüri haaranud Gianlorenzo Blengini äsja 19-aastaseks saanud Simone Gianellit, kes veel kolm aastat tagasi tegutses hoopis nurgaründajana. Noorusele vaatamata on tegemist kõrgklassist mängumehega, Trentino Volleyt esindav Gianelli valiti tänavu Itaalia meistriliiga kõige kasulikumaks mängijaks.

„Olen õnnelik selle võimaluse üle. See on väga tähtis võistlus, pinget on mõistagi palju, kuid minu ümber on hea tiim,“ kiitis Gianelli osavaid ründajaid, kelle oskustepagas võimaldab sööduvea ära lappida.

Kuigi Itaalia tuli hiljuti maailma karikaturniiril USA järel ja Poola ees teiseks, ei oota Gianelli EMi alagrupiturniiril kerget jalutuskäiku. „EM on väga tugev turniiri, mängud tulevad rasked, tugevaid võistkondi on palju. Venemaa… Ja Eesti,“ tegi Gianelli Eesti Päevalehele ja Delfile intervjuud andes viisaka komplimendi meie rahvusmeeskonna kohta. „Siin algab kõik nullist. Kui tahame võita, peame hästi mängima. Kui me hästi ei mängi, siis ka ei võida.“

Eesti ja Itaalia kohtumine algab homme kell 22. Delfi teeb kohtumisest tekstipõhise ülekande.