Avageim kuulus mullusele Maailmaliiga võitjale 25:23. Teises geimis sekkus pingilt Oliver Venno asemel hästi Renee Teppan ja Sinilõvid tegid, mis ise tahtsid - 25:16! Valitseti ka kolmandat (25:21), kuid seejärel suutis Serbia kindluse taastada ja võitis viimased geimid 25:20 ja 15:12.

Kohtumine oli tõesti haarav ja Eesti 2:1 eduseis üllatav. Kui ERGO Arenale jõudsid soomlased ja poolakad, kes hiljem mängiva hakkasid, vajusid nende suud tablood nähes imestusest lahti. Võimsalt tegutsesid 1500 Eesti fänni - Sinilõvid mängisid kui kodusaalis!

Meie punktitoojad: 100. koondisemängu pidanud Robert Täht 19 (kasutegur +6; rünnak 58%), Teppan 17 (+11; 52%), Andrus Raadik 14 (+6; 52%), Ardo Kreek 13 (+10; 56%), Andri Aganits 6 (+4; 50%), Kert Toobal 2, Venno 1 (-1; 17%). STATISTIKA

"Olen ikkagi pettunud," nentis libero Rait Rikberg. Tõsi, ajalugu kordus halvimal moel - ka kahe aasta eest juhtis Eesti EMil Serbia vastu ja kaotas 2:3. Ometi on justkui midagi muutunud, seekord tundus see suur üllatus, nüüd enam mitte nii väga.

Cretu: neil on suured nimed, meil suured südamed

"Punkti üle olen õnnelik, kaotuse pärast aga pettunud. Meie keskmine tase on nüüd päris hea," rääkis Rikberg ja kiitis Teppanit. "Saime temalt palju abi. Tore on näha teda tagasi! Robi (Tähe) koormus oli seetõttu veidi väiksem ja see ei sobi talle nii hästi, aga peame lähtuma meeskonna huvidest. Ilmselgelt oli võimalus täna võita. Aga au ka vastastele, nad olid õigel hetkel ikka väga head."

Peatreener Gheorghe Cretu andis samuti kohtumise järel au eelkõige just Teppanile: „Ta on olnud alati teine number, aga töötanud alandlikult edasi. Ta on arenenud ja saanud täiskasvanuks. Seepärast teenis ta ära võimaluse edaspidi Trentino klubis mängida. Järgmisel aastal tuleb temast üks parimaid diagonaalründajaid."

Kas Poola vastu alustad Teppaniga? „Las ma magan vahepeal!“ muigas Cretu, jättes vastuse andmata.

Ta rõhutas, et Poola on täpselt samasugune tippmeeskond nagu Serbia ja rumal on mõelda, nagu võiks meil nende vastu kuidagi kergem olla. „Meie peame mängima iga kohtumist kui viimast. Kui me vaatame nende vastaste nimekirja, tuleb mul kananahk ihule. Nemad on selliseid mänge mänginud sada korda, meie kohtume selliste meeskondadega ainult sellisel võistlusel,“ rääkis Cretu ja jätkas: "Meil ei ole selliseid nimesid. Aga meie meestel on suur süda! Ma soovin, et ühel päeval – ja see päev on lähedal – pääseks ka need mehed suurtes meeskondades platsile nagu praegu serblased. Meil oleks seda tulevikus koondises tarvis. Ka noorte jaoks: et väikestel mängijatel oleksid iidolid, keda nad tahaksid imiteerida. Ma usun, et juba praegugi tuleb Eestis ohtralt
noori, kes otsustavad, et tahavad võrkpalli mängima hakata."

Toobal: oleme lähedal, aga midagi jääb puudu

Eesti jaoks on see sel EMil juba teine 2:3 kaotus. Tabelisse on sellega teenitud kaks punkti. Esmaspäeval viiks võit Poola üle meid play-off'i.

Kapten Kert Toobal: "Oleme lähedal, aga midagi jääb puudu. Tahaks ju astuda nende suurte sammudega, aga teised liiguvad ka edasi ja kätte saamine võtab aega. Loodan, et jõuan ära oodata selle hetke, kus me hakkame neid mänge suurte vastu enda kasuks pöörama. Oleme hästi lähedal, aga sellest on vähe. Kindlasti oleme õigel teel. Tänane sisendas ainult usku. Nii kaua, kuni me ise usume ja saalitäis siniseid on meiega lõpuni välja, on kõik võimalik. Vahet pole, mis seis on. Täitsa uskumatu, millised toetajad meil on. Kõik meeskonnad unistavad, et neil oleks ükskord sellised fännid. Põhimõtteliselt mängime nagu kodus. See on midagi erilist ja suurt!"