Initsiatiiv pingi paigaldamiseks tuli paljunäinud Võru spordikooli võrkpallitreeneritelt (Aksel Saal, Raivo Jeenas jt), kel oli võimalus ja au töötada Jaan Gutmanniga produktiivselt koos palju aastaid. Saates jagas Vahur Kersnale meenutusi ka Rando Soome, omal ajal NSV Liidu juunioride koondisse kuulunud võrulane.

Kõige kõrgemale jõudsid Võru võrkpalluritest Aare Salumaa (juunioride maailmameistriks), Marina Kasch ja Jaanus Lillepuu (mõlemad said juunioride EM-kulla), Lillepuu tuli NSV Liidu koondislasena ka Euroopa täiskasvanute meistriks (1987).

Jaan Gutmann mängis nooruses edukalt jalgpalli, võrkpallitreener sai temast pärast Valgast Võrru siirdumist. Spordikoolis töötas ta 28 aastat. Gutmanni algatatud on üks kõige vanematest turniiridest Eestis (on kestnud üle poolsajandi), igasuvine turniir Tamula järve ääres, millest on osa saanud väga paljud maailmakuulsused üle kogu Euroopa ja kaugemaltki.Aastast 1994 kannab Võru turniir tema nime.

Tohutul hulgal õpetas Gutmann välja Eesti noorte ja täiskasvanute koondise tasemel neide ja noormehi. Telesaates rõhutasid Saal ja Jeenas Gutmanni põhiteesi: kui teed midagi, siis tee korralikult. Tehniliselt, mis on spordis kõige alus, olid tema hoolealused eeskujulikult ette valmistatud.

Üle kahekümne aasta kuulus Gutmann Eesti Võrkpalliföderatsiooni juhatusse, Eesti NSV teenelise treeneri aunimetus omistati talle 1968. aastal. Ideedest ja konstruktiivsusest laetud olid mentori arvukad kaastööd ajakirjanduses, ettepanekuid võrkpallielu arendamiseks tegi ta veel kõrges eas.

Pink Võru legendaarsete välisväljakute juures jääb meenutama väga väärikat isiksust.