Viimased hooajad Poolas Lubini Cuprumis pallinud nurgaründaja Robert Täht sõlmis juba mõni aeg tagasi lepingu Izmiri Arkas Sporiga. Lisaks liitub tänavu Türgis finaali jõudnud ja seal Halkbankile alla jäänud Arkas Sporiga Brasiilia sidemängija Murilo Radke.

"Jah, kirjutasin lepingule alla juba kaks kuud tagasi," ütles Täht Delfile. "Tegelikult olid nad juba eelmisel aastal teinud uurimistööd minu kohta ja valmis mind võtma. Kuna Lubin ei olnud tol hetkel üleminekuga nõus, siis võtsid nad hoopis Frommi (Saksamaa koondislane Christian Fromm - M. R.). Aga sel hooajal ei jäädud temaga päris rahule ja võeti uuesti minuga ühendust. See tundus mulle õige koht, kuhu minna. Poolast oli natuke juba kõht täis. Ma ei välista samas uuesti Poolas mängimist, sest liiga on siin vägev. Tahan vahelduseks mängida liiga võidule, panna end esmakordselt proovile Meistrite liigas ja kindlasti on oluline, et seal on väga hea treener."

Arkas Spori peatreener on tuntud Kanada juhendaja Glenn Hoag, kelle käe on kunagi mänginud ka Venno. Türgi liiga on võidetud neljal korral, viimati aastal 2015. Aastal 2009 võideti CEV Challenge Cup, kolm aastat hiljem jõuti Meistrite liigas finaalturniirile. Tänavune hooaeg Meistrite liigas polnud edukas, alagrupiturniiril jäädi Zaksa (Poola), Trentino (Itaalia) ja Noliko (Belgia) vastu võiduta.

Lisaks Tähele ja Radkele on võistkonnas veel üks leegionär, kogemustega brasiillasest nurgamees. Ambitsioonid on suured: Türgi liigas soovitakse tulla meistriks ja Meistrite liigas samuti korralik märk maha panna. "Eelmine aasta läks Meistrite liigas neil veidi hapult. Lõpuks nad enam põhimehi seal ei mängitanudki," sõnas Täht, kes on nüüdseks sügisel saadud jalavigastusest täielikult taastunud.

Türgi liiga on üks maailma tugevamaid, Euroopas loetakse kõvemaks vaid Venemaa, Itaalia ja Poola liigasid. Samas Arkas Spor on suurem ja tugevam klubi kui tänavu Poolas seitsmenda koha eest heitlev Lubini Cuprum. Türgis pallib teinegi Eesti koondise tugitala Oliver Venno, kes tuli lõppenud hooajal Ankara Maliye Piyango särgis meistrivõistlustel viiendaks ja karikasarjas jõudis finaali.