Eesti on ühes grupis Austria, Valgevene ja Luksemburgiga. Teise grupi moodustavad Bulgaaria, Makedoonia, Taani ja Albaania. Võrkpalliliidu tegevjuhi Tarvi Pürni sõnul on eesmärk lihtne: esikoht! „Meie ainuke selge eesmärk saab olla parima koosseisuga mängides sihtida Euroopa liiga võitu ja tõusta maailmaliigasse. Muud varianti ei ole ka,“ sõnas Pürn.

Eesti võõrustab ühte alagrupiturniiri, teine turniir toimub Austrias 9.-11. juunil. Esialgse plaani kohaselt peaks Eesti turniiri kuupäevadeks olema 3.-6. juuni, kuid see sõltub natuke Final Four'i toimumise ajast. Kui Austria turniiri ja Final Four'i vahele tekib kahenädalane auk, siis lükatakse Eesti turniiri ilmselt kaks nädalat hilisemaks. Esialgu on ka veel lahtine, kas toimub üldse Final Four või kohtutakse poolfinaalides ja medalimängudes kodus-võõrsil põhimõttel. Final Four'i puhul pääseb finaalturniiri korraldaja esinelikusse automaatselt, lisaks gruppide võitjad ja parim teise koha omanik.

Alagrupis on meie kõige tõsisemaks vastaseks Valgevene, kes osales sügisel samuti EM-finaalturniiril. Kahe aasta eest peetud sõprusmängudes alistas Valgevene Eesti koondise kahel korral 3:1, 2013. aastal peetud MM-valikmängus oli sama skooriga parem Eesti. Austriaga kohtus Eesti mullu Euroopa liigas - mitte parimas koosseisus - ja teenis 3:1 ja 3:2 võidud. Luksemburgiga varem mängitud pole, kuid nad peaksid olema grupi autsaiderid.

Koondise kapten Kert Toobal oli rõõmus, et Euroopa liigas osalemine ei jäänud ühe aasta projektiks. "See on väga oluline asi, sealt me mullu selle väikese ekstra saime. Kui nüüd oleks vahele jäänud, teinuks me sammu tagasi," lausus Toobal, kes nõustus Pürniga, et sihiks on maailmaliiga. "Eks eesmärgid on nagu mullu: esmalt tahaks alagrupist edasi saada ja siis finaalturniir ära võita. Kangesti tahaks seda maailmaliiga piletit saada. Valgevene on Valgevene. Ei tea täpselt, kui aktiivselt nad Euroopa liigat võtnud on, aga parimad võivad olla kohal ja tugev vastane on Valgevene igal juhul. Ka Austriaga ei olnud mullu midagi kerget."

Teises alagrupis mängiv Bulgaaria osaleb Euroopa liigas teise koosseisuga, Makedooniat võitis Eesti mullu Euroopa liigas alagrupimängudes 3:0 ja 3:1, ent poolfinaalis saadi mäletatavasti kuiv kaotus. Taanist ja Albaaniast peaks meie rahvusmeeskond olema üle. Eelmise aastaga võrreldes ei osale võitjana maailmaliigasse tõusnud Sloveenia ja kolmanda koha saanud Poola duubelmeeskond. Viimane oli küll turniirist huvitatud, kuid kuna 12 osalejat kokku ei tulnud ja seetõttu mindi 8 meeskonnaga variandi peale, tuli neile ära öelda. Teise koha sai mullu Makedoonia, alagrupiturniiril vaid võita tunnistanud Eesti jaoks finaalturniir ebaõnnestus ning tuli leppida neljanda kohaga.