Suvel neli uut leegionäri palganud Saaremaa alustas nii kodumaise ja harjumuspärase koosseisuga kui võimalik: Artis Caics, Siim Põlluäär, Rauno Tamme, Helar Jalg, Siim Ennemuist, Harri Palmar ja libero Johan Vahter. Avageimis tegutsesidki saarlased märksa ladusamalt, Tartul esines seevastu mitmeid probleeme üksteisest arusaamisel. Geim Saaremaale 25:19, Ennemuistilt viis punkti.

Tartul oli kevadise finaalseeriaga võrreldes toonasest algkooseisust alles ainult kaks meest – Mart Naaber ja Rait Rikberg. Kõik ülejäänud – sidemängija Dmitro Šlomin, Saaremaalt üle tulnud pommitaja Hindrek Pulk, nurgamehed Samuel Walker ja 17-aastane Märt Tammearu ning pausi järel Bigbanki naasnud Kevin Soo – pidid uude rolli alles sisse elama.

Teise geimi alguses vahetas Bigbanki juhendaja Andrei Ojamets Soo asemel sisse kogenud Kivisilla ja mängupilt muutuski tasapisi paremaks. Pulga servid hakkasid sisse kukkuma, Naaber tõusis avageimiga võrreldes uuele tasemele ning bloki ja kaitsega võeti algosadeks lahti saarlaste rünnak. Teine geim Tartule 25:16.

Kolmas geim oli juba puhtalt Tartu show algusest lõpuni, korralikult saadi käima serv ja blokk. Saaremaa treener Urmas Tali ei suutnud Bigbanki hoogu pidurdada, muutust ei toonud ei pingilt tulnud austraallane Samuel Boehm ega Pureto Rico koondislane Eddie Rivera. Bigbank võitis selle geimi 25:15 ja ülipõneva neljanda 27:25 ning näitas, et saarlastel tuleb sel hooajal tiitlite kaitsmiseks kõvasti pingutada. Intrigeeriv algus hooajaks on tehtud.

Pulk tõi 19 punkti, äsja Austraalia eest MM-il mänginud 208-sentimeetrine nurgamees Samuel Walker toetas teda 16 punktiga ning Märt Tammearu 10-ga. Saaremaa poolel jõudsid kahekohalise skoorini Rauno Tamme (12), Siim Ennemuist (10) ja Siim Põlluäär (10). STATISTIKA

Saaremaa jaoks on kaotus kindlasti ebameeldiv, kuid midagi katastroofilist selles polnud. Märksa hullemini käis Avo Keele juhitava Pärnu käsi, kes läks nädalavahetusel Lätti kuue punkti järele... ja tuli tagasi ühega. Daugavpilsile kaotati 1:3, täna jäädi 2:1 eduseisust 2:3 alla Jekabpilsile.