Pärnu ja Lase kohtusid põhiturniiril kolmel korral, mis kõik lõppesid Eesti meeskonna võiduga - kodusaalis kahel korral tulemusega 3:1 ning võõrsil 3:2. Tänavu jõudis Pärnu neljandat korda Eesti-Läti ühisliiga finaalturniirile, seejuures eelmisel aastal võideti pronks- ning üleeelmisel hooajal hõbemedal. Riia Lase auhinnakapis on neli medalit, milledest kolm on pronksised ning üks hõbedane, kirjutab volley.ee.

Selver ja TTÜ on käimasoleval hooajal kohtunud viiel korral (lisaks põhiturniiri kolmele mängule ka Eesti karikavõistluste kaks veerandfinaalkohtumist), kui neljas mängus on võitjana väljunud Selver ja ühe korra on võidurõõmu maitsnud TTÜ. Seejuures kolmes omavahelises mängus selgus võitja viiendas geimis. Nädalavahetusel ei saa Selveri eest platsile tulla Argo Meresaar, kes vigastas veerandfinaalseeria avakohtumises jalga.

Selver on senisest kaheksast hooajast koguni seitsmel korral jõudnud Eesti-Läti ühisliiga lõppturniirile, millest viis on võidetud (2007-2011) ja eelmisel hooajal saavutati hõbemedal. Vaid avahooajal (2005/2006) kaotati veerandfinaalis ja edasi poolfinaali ei jõutud. TTÜ kvalifitseerus nelja parema hulka ka eelmisel hooajal, mil medalile ei jõutud ning saavutati neljas koht. Kui seniste tulemuste põhjal on Pärnu poolfinaalis Riia meeskonna vastu favoriit, siis Selveri ja TTÜ vastasseisus lõpptulemust on raske ennustada.

TV6 teeb otseülekande koduvõistkonna Pärnu ja Lase poolfinaalist ning finaalkohtumisest, samuti saab võrkpallisõber vaadata internetis ülekandeid kõikidest mängudest Tipikas.TV vahendusel.

Ajakava:

02.03 16:00 Pärnu Võrkpalliklubi - Riia Lase
02.03 18:30 Selver Tallinn - TTÜ

03.03 13:30 Pronksimatš
03.03 16:00 Finaal