„Rahvusnaiskonna peatreeneri amet on suur väljakutse. Annan endale aru, et tegemist ei ole lihtsa ülesandega, kuid usun, et suure tahtmise ja töö korral on võimalik ka naistekoondisega edu saavutada,” lausus Andrei Ojamets.

Viimastel aastatel on aina enam naisi siirdunud mängima välisliigadesse, lisaks on täiskasvanute koondisele täiendust tulemast juunioridest, kellest paljud kuulusid möödunud aastal omaealiste EM-finaalturniiril mänginud võistkonda ja on tänavu edukalt esinenud ka Balti liigas ja Eesti meistrivõistlustel. „Stardiplatvorm on hea, kuna meil on olemas perspektiivikas põlvkond. Soome meistriliigas ja tänavu Meistrite liigaski mänginud Anu Ennoki näol on noortel olemas ka hea eeskuju. Mida rohkem eeskujusid tuleb, seda selgemalt on ka noortel siht silme ees, et näe kõva töö puhul ongi võimalik edu saavutada,” lausus Ojamets.

Aastast 2008 juhendas Eesti rahvusnaiskonda Peeter Vahtra. „Peeter Vahtra on naistekoondist pikka aega ja väärikalt juhendanud. Tema lepingu lõppedes otsustasime, et kaalume ka teisi variante rahvusnaiskonna juhendaja kohale ja Andrei näol on tegemist kindlasti väärika mantlipärijaga,” rääkis Eesti Võrkpalli Liidu peasekretär Tarvi Pürn. „Andrei puhul tahaksin kindlasti rõhutada tema pikaaegset tööd meestekoondise juures, lisaks on tal varasem kogemus naistega töötamisel,” lisas ta. Peeter Vahtra jääb naistekoondise jaoks samuti olulisse rolli, sest Audentese Spordigümnaasiumis on tema juhendada meie järelkasvu paremik.

Naistekoondis koguneb kolme nädala pikkusesse treeninglaagrisse 11. mail. Esimesed mängud uue peatreeneri käe all peab rahvusnaiskond juba mai lõpus, mil mängitakse võõrsil Taaniga. Valikmänge naistel sel aastal ei ole, 2017. aasta EM-finaalturniiri kvalifikatsioonitsükkel algab tuleval kevadel. „Tänavuseks eesmärgiks on see, et treenerid saaksid tutvuda mängijatega ja vastupidi. Oluline on leida ühtne mõtlemine, muidu on väga raske edasi minna. Kuna pallimängud on läinud nii võimsaks, on kindlasti sihiks ka füüsilise võimekuse parandamine,” tutvustas Andrei Ojamets tänavusi rahvusnaiskonna eesmärke.

Rahvusnaiskonna abitreeneriks saab Aigor Kaibald, osa treeninguid aitab läbi viia ka endine tippmängija Sten Esna. Koondise füsioterapeut on Ivar Vähi, mänedžer ja statistik Mihkel Sagar ning füüsilise ettevalmistuse eest vastutab Tarmo Tiits.

Eesti Võrkpalli Liit sõlmis Andrei Ojametsaga 2+2 aasta pikkuse lepingu.