Täna kell 18.30 kohtub meie naiskond võõrustajatega, homme lõunal on vastaseks Valgevene ja õhtul mängitakse veel korra Leeduga, kirjutab volley.ee. „Tulemusel neis mängudes nii suurt rolli ei ole. Eesmärk on harjutada kokkumängu ja püüelda selle poole, et erinevatest klubidest koondisesse tulnud mängijad võimalikult hästi kokku sulanduksid,” sõnas rahvusnaiskonna peatreener Marko Mett.

Anu Ennok, Polina Bratuhhina-Pitou, Mari-Liis Graumann ja homme Prantsusmaa meistriliiga finaalis mängiv Anna Kajalina kontrollturniiril ei osale, seega sõidab Leetu tosin koondislast. „Proovime erinevaid koosseise ja kõik naised saavad mängida,” sõnas Mett.

EM-valikmängudeks valmistuv rahvusnaiskond on olnud alates eelmise nädala algusest treeninglaagris Murastes. Seni on olnud rõhk üldfüüsilisel ettevalmistusel, mängulisi pallitrenne on olnud üksikuid.

Naistekoondise laager kulmineerub 20.-22. maini Audentese spordikeskuses toimuva turniiriga, kus 2017. aasta EM-finaalturniiri esimeses valikringis minnakse vastamisi Luksemburgi, Rootsi ja Taaniga. Järgmisse ringi pääseb kvarteti võitja ja kahe neljaliikmelise grupi parem teise koha omanik. Kui avaring on edukas, jätkub EM-i pääsme püüdmine sügisel toimuvas valiksarja teises ringis.

Rahvusnaiskonna abitreener on Argo Arak, lisaks on noorematele kolleegidele nõuga abiks Andrei Ojamets. Koondise füüsilise ettevalmistuse eest vastutab Indrek Verro, mänedžer ja statistik on Mihkel Sagar.

Rahvusnaiskonna kandidaadid:

Sidemängijad: Kaisa Bahmatsev (TTÜ/Tradehouse), Julija Mõnnakmäe (Kohila VK)

Diagonaalründajad: Anna Kajalina (Saint-Raphaël var Volleyball, Prantsusmaa), Liis Kullerkann (SWE Volley-Team Erfurt, Saksamaa), Kertu Laak (Kohila VK)

Nurgaründajad: Polina Bratuhhina-Pitou (Terville’i Florange, Prantsusmaa), Anu Ennok (Pfeffingeni SM’Aesch, Šveits), Kristine Miilen (Rovaniemi Woman Volley, Soome), Nette Peit (Union Sportive de Villejuif, Prantsusmaa), Silvia Pertens (Audentese SG/Noortekoondis), Kaisa Õunpuu (TTÜ/Tradehouse)

Temporündajad: Eliise Hollas (Pieksämäki Volley, Soome), Maali Kanemägi (TTÜ/Tradehouse), Eliisa Peit (Kohila VK)

Liberod: Mari-Liis Graumann (TTÜ/Tradehouse), Kristi Nõlvak (TTÜ/Tradehouse)