Rahvusnaiskond annab vormile viimase lihvi kodupubliku silme all, kui reedest pühapäevani minnakse Jüri spordihoones kolmel korral vastamisi Soome kõrgliigas mängiva Rovaniemi Woman Volley’ga, mis on ühtlasi koondislase Kristiine Miileni koduklubiks.

Esimene kohtumine stardib reedel kell 18:30, teine laupäeval kell 18:00 ja kolmas pühapäeval kell 11:00. Kõik mängud on publikule avatud ja pealtvaatajatele tasuta sissepääsuga.

Eelmisel nädalavahetusel võitis naiskond Kohila turniiri, kus lisaks kohalikule võistkonnale mängiti kindlalt üle Rootsi klubi Lindesberg Volley ja lõunanaabrite koondis. „Eelseisvatele kontrollmängudele läheme vastu raskemate treeningutega nädala pealt. Kohila turniirist on kokkuvõtted tehtud, saabuvates mängudes püüame tähelepanu pöörata mõningatele mängulistele nüanssidele, kus on vajakajäämisi ning mis vajavad veel parandamist ja täiustamist,” sõnas rahvusnaiskonna peatreener Marko Mett.

Kevadel kodupubliku ees valiksarja esimeses ringis Luksemburgi, Rootsi ja Taani alistanud naiskond läheb nüüd vastamisi Ungari, Poola ja põhjanaabritega. C-alagrupi esimene turniir toimub 16.-18. septembrini Ungaris ja teine 23.-25. septembrini Poolas.

Mehed mängivad Poolas
Suvel Euroopa liigas triumfeerinud rahvusmeeskond asub nüüd jahtima teist selle hooaja suurt sihti, milleks on pääs tuleval aastal Poolas toimuvale EM-finaalturniirile. Juba ligi kuu aega Poolas Lubinis laagris olnud koondis peab tänasest laupäevani seal viimased kontrollmängud, kui Jan Rutyński mälestusturniiril on meie vastasteks tugevate Itaalia ja Poola kõrgliigade võistkonnad.

Neljapäeval (18:00 Eesti aja järgi) ja reedel (17:00) kohtume Milano Revivre Powervolley’ga ja laupäeval (16:00) Kielce Effectoriga. Reedest ja laupäevast mängu peaks olema võimalik interneti vahendusel ka otseülekandes aadressil http://tvregionalna.pl/ jälgida.

„Sellel nädalal tegime viimased tugevamad jõutreeningud enne EM-valiksarja algust, millele mehed pidasid ilusti vastu. Milano on tugev vastane, kellel on hea diagonaalründaja (serblane Saša Starović) ja nad on meile heaks proovikiviks enne olulisi mänge,” ütles koondise peatreener Gheorghe Creţu.

Valiksari stardib meie jaoks Rumeenias, kus järgmisel neljapäeval läheme vastamisi Tšehhiga. F-alagruppi kuuluvad veel Rumeenia ja Makedoonia. Teine turniir toimub 23.-25. septembrini Tšehhis.

Nii naistel kui meestel pääseb alagrupi võitja otse EM-finaalturniirile, teise koha omanik jätkab teekonda oktoobri alguses toimuvas kolmandas ringis.