Saarlased võõrustavad homme Kuressaares Challenge Cupi 1/16-finaali avakohtumises Prantsusmaa meistriliigat viie võidu ja kahe kaotusega alustanud Poitiers’ Stade Poitevini. Väga tugeva vastasega mängu eel on vigastusetont hõrendanud Eesti meisterklubi ridu. Nädalavahetusel ei saanud põlvevigastuste tõttu mängida Saaremaa temporündajad Siim Ennemuist ja Mihkel Tanila, lisaks vigastas Selveriga peetud karikamängus jalga klubi uusim liige, poolakast sidemängija Lukasz Makowski.

Peatreener Urmas Tali sõnul on olukord jätkuvalt keeruline ja küsimärke jagub. „Täisrivistuses me homme kindlasti ei ole,” tunnistas Tali, kelle sõnul pole Ennemuisti põlvetrauma kahjuks siiski taandunud, Tanila osas saabub selgus ilmselt tänase treeningu järel. Aga Makowski? „Paranemise protsess pole olnud nii kiire, et seis hea oleks. Aga ta on valmis vajadusel sekkuma,” kinnitas Tali, et vahetusmeeste kastis on Poola pallur olemas.

Temporündajate osas on seis nii keeruline, et appi on kutsutud Saaremaa esiliiga meeskonnas palliv 28-aastane Taavi Prei. Kui Tanila mängukorda ei saa, tuleb terve karjääri esiliiga tasemel mänginud keskblokeerijal tugeva Prantsusmaa klubi vastu ka platsile minna.

„Esiliigast Poitiers’ vastu – sellised võimalused on Eesti võrkpallis!” muheles Tali. Meistriliiga debüüdi tegi Prei kaheksa päeva tagasi Daugavpilsi vastu ja tõi neli punkti, karikamängudes Rakverega tõi vastavalt 1 ja 4 silma. „Rakvere meid üle ei mänginud ja tema pealt midagi tegemata ei jäänud,” sõnas Tali.

Kui Prei platsile saab, avaneb tal muuhulgas võimalus blokeerida 2014. aastal Saksamaaga MM-il pronksi võitnud ja Meistrite liigas kulla, hõbeda ja pronksi pälvinud diagonaalründaja Jochen Schöpsi lööke. Ühele esiliiga mängijale on see kahtlemata väga eriline kogemus. “See on eluliselt tähtis kogemus kogu eluks,” resümeeris Tali.

Päev pärast Saaremaa ja Poitier' kohtumist näeb suurt võrkpalli ka Pärnus, kui Avo Keele hoolealused võõrustavad Itaalia meeskonda Monza Vero Volleyt.