Laupäevane kohtumine ASK/Kuldīgaga saab olema aga ülimalt põhimõtteline. Nimelt on mõlemad võistkonnad sel hooajal teeninud vaid ühe võidu ja kogunud kolm punkti. Nüüd peab keegi tabelisse lisa saama. TTÜ läheb matšile vastu viie- ja lätlased üheksamängulise kaotuseseeriaga.

Teise Eesti võistkonnana on enne algavat nädalavahetust esikaheksast väljas Järvamaa Võrkpalliklubi, keda ootab ees Läti turnee. Laupäeval mängitakse Ezerzeme/DU-ga ja pühapäeval Jēkabpils Lušiga.

Samade vastastega, ent pööratud järjestuses läheb vastamisi Pärnu Võrkpalliklubi. Laupäevane duell märgib seejuures Credit24 Meistriliiga punktitabeli parima Eesti (ja ka üldarvestuses liidrikohal oleva) ning seni edukaima Läti meeskonna vastasseisu. Pärnu on kaheksa mänguga kogunud 22 punkti, Jēkabpils üheksaga 18. "Sarnaselt eelmise aastaga on Jēkabpils alguses liigas selgelt esimeses pooles. Kodus on nad suutnud punkti võtta Tartult. Hakkame homme hommikul sõitma, ees seisab keskmiselt pikem mängureis. Teatud mõttes ärevusega läheme kohtumisele vastu, sest ei tea, kuidas reis sooritust mõjutab. Daugavpilsi näol on tegemist tubli keskmikuga. Nädalavahetuse eesmärk on koguda kuus punkti," ütles Pärnu meeskonna juhendaja Avo Keel.

Seni sarjas ainsana kaotuseta Tartu Bigbank alistas kolmapäevases karikamängus Tallinna Selveri, ent kuldse geimi kaotus jättis Emajõelinna klubi siiski finaalist eemale. Nüüd asutakse kaitsma oma seitsmemängulist võiduseeriat. Esmalt tuleb vastu RTU/Robežsardze ja siis sarjas viimased neli matši võitnud Poliurs/Ozolnieki. Eelmisel nädalal lõpetasid lätlased kodusaalis Selveri võiduseeria, lisaks on näidatud head minekut Läti karikasarjas. „Liigas oleme püsinud kaotuseta ja sama rida soovime nädalavahetusel jätkata. Riia ja Ozolnieki meeskonnad on kahvatu hooaja alguse järel taas oma tavapärast mänguvormi leidmas ning hoolimata sellest, et tunneme ennast kodusaalis enesekindlalt, me neid alahinnata ei kavatse. Oleme senise hooaja parimas füüsilises ja mängulises vormis ning eelkõige on meie jaoks määrava tähtsusega, kuidas suudame pärast pingelist karikavõistlust ennast taas mentaalselt mobiliseerida ja oma mängule keskenduda,” sõnas Tartu meeskonna juhendaja Oliver Lüütsepp.

Kolmandat korda järjest peab Rakvere Võrkpalliklubi oma kodumängu Lääne-Virumaa pealinnast eemal. Kui eelmisel nädalavahetusel võideti kahel korral Leedu võistkondi Jõhvis, siis laupäeval minnakse RTU/Robežsardzega vastamisi Väike-Maarjas. „Väike-Maarja on meile alati hästi mõjunud. Peame seal edukat rida RTU vastu jätkama,” lausus peatreener Urmas Tali konkreetselt. Pühapäeval naastakse kodusaali, et mõõtu võtta Ozolniekilt. „Kuigi Ozolnieki on väga heas hoos, tahame sellelt nädalavahetuselt kuut punkti. Kompromissitu võitlusega peaksime need ka kätte saama,” lisas ta.

Selver testib eurosarja kohtumise eel vormi kahe Läti meeskonnaga, kes hoiavad Balti liigas hetkel 12. ja 14. kohta. Laupäeval mängitakse Audentese spordihoones Jelgavaga, päev hiljem võõrustatakse ASK/Kuldīgat. „Mängugraafik on olnud väga tihe. Peame mõtlema järgmise nädala CEV Cup sarja kohtumisele. Nädalavahetuse eesmärgiks on maksimaalselt punkte koguda ja mängukoormust jaotada,” rääkis Selveri meeskonna peatreener Rainer Vassiljev. Eurosarjas minnakse kolmapäeval võõrsil vastamisi Henri Treiali koduklubi ČEZ Karlovarskoga.