Et finaalturniir peetakse 13. ja 14. augustil Poolas, tagas korraldajamaa omale koha nelja parema seas automaatselt. Ülejäänud kolm meeskonda selgitatakse välja aga sportliku printsiibi põhjal. Nagu allolevast jutust selgub, võib Eesti finaalturniirilt, mille võitja pääseb Maailmaliigasse, välja jääda väid täieliku ärakukkumise ning ühe konkurendi supervormi kerkimise korral.

Seis A-alagrupis

Eesti - 6 võitu ja 0 kaotust (17 punkti): Juhib alagruppi täisedu ehk kuue võiduga. Edasipääsu kindlustamiseks piisab sellest, kui alagrupi kahe viimase ehk Taani ja Israeli vastu kogutakse neljast mängust kaks võitu (väga suure tõenäosusega piisab juba ka ühest võidust). Lisaks ollakse alagrupi esinelikust ainus meeskond, kes peab kõik allesjäänud mängud kodus.

Poola - 4 võitu ja 2 kaotust (10 punkti): Edasipääs finaalturniirile automaatselt tagatud.

Makedoonia - 3 võitu ja 3 kaotust (10 punkti): Peab Eesti edestamiseks võitma vähemalt kolm allesjäänud mängu ja samal ajal lootma, et Eesti kaotab kõik neli kohtumist kindlalt. Väga reaalne see siiski pole, kuna Makedooniat ootavad ees mängud Austria (kodus) ja Poolaga (võõrsil).

Austria - 2 võitu ja 4 kaotust (9 punkti): Peab Eesti edestamiseks võitma kõik neli allesjäänud mängu 3:0 või 3:1 ning lootma, et meie samal ajal kaotame kõik kohtumised, seejuures ühe tulemusega 0:3 või 1:3. Austriat ootavad ees mängud Makedoonia (võõrsil) ja Israeliga (kodus).

Taani - 2 võitu ja 4 kaotust (5 punkti): Peab Eesti edestamiseks võitma kõik allesjäänud kohtumised 3:0 või 3:1 ja lootma, et Eesti kaotab sarnaste tulemustega kõik mängud. Taanil on jäänud mängida Eestiga (võõrsil) ja Austriaga (kodus).

Israel - 1 võit ja 5 kaotust (3 punkti): Edasipääsuvõimalus puudub.

B-alagrupis on seis veelgi selgem, sest nii Sloveenia kui Kreeka on sarnaselt Eestile tunnistanud vaid võite ning loovutanud kuue kohtumisega ühe punkti. Sloveenia ja Kreeka finaalturniirilt eemalejäämise võimalus on seega ülimalt teoreetiline ehk sisuliselt võimatu.

A-alagrupp:
1. Eesti 6 võitu ja 0 kaotust (17 p)
2. Poola 4 võitu ja 2 kaotust (10 p)
3. Makedoonia 3 võitu ja 3 kaotust (10 p)
4. Austria 2 võitu ja 4 kaotust (10 p)
5. Taani 2 võitu ja 4 kaotust (9 p)
6. Israel 1 võit ja 5 kaotust (5 p)

B-alagrupp:
1. Sloveenia 6 võitu ja 0 kaotust (17 p)
2. Kreeka 6 võitu ja 0 kaotust (17 p)
3. Türgi 2 võitu ja 4 kaotust (6 p)
4. Rumeenia 2 võitu ja 4 kaotust (6 p)
5. Valgevene 1 võit ja 5 kaotust (4 p)
6. Horvaatia 1 võit ja 5 kaotust (4 p)

*Kui Poola, kes pääseb automaatselt finaalturniirile, peaks jääma alagrupis kahe parema seast välja, pääsevad edasi mõlema grupi võitjad ja parim teine koht. Võrdsete arvu võitude korral võrreldakse punkte, seejärel geime, geimides kogutud punkte ja alles viimasena omavahelisi mänge.