Liiga avanädalavahetusel startisid kahe võiduga nii Vilniuse Flamingo, Bigbank Tartu kui Selver Tallinn. Kõik nad soovivad puhaste pabertitega jätkata ka pärast pühapäeva õhtut.

Selveri jaoks on käesolevad matšid Ezerzeme/DU ja Jēkabpils Lušiga ühtlasi viimased kohtumised enne kolmapäevast Meistrite liiga matši Belgradi Crvena Zvezdaga, kirjutab volley.ee. „Meil on käsil ülitihe mängudegraafik ja tahan sel nädalavahetusel meeste vahel koormust ühtlaselt jaotada, et keegi ennast lõhki ei peaks mängima,” vaatas valitseva Eesti meisterklubi juhendaja Rainer Vassiljev juba ka kolmapäeva suunas.

„Nagu ikka, on kodumängud meile aga väga tähtsad ja lisaks on minu puhul väga oluline rõhuda mängukvaliteedile. Kui seda on piisavalt, siis jõuame ka eesmärgini, milleks on võidupunktid koju jätta,” rääkis Vassiljev nädalavahetuse kohtumistest. Mõlemad mängud hakkavad Audentese spordihoones kell 17.00.

Esmalt kaks korda võõrsil lõunanaabrite meeskonnad alistanud Bigbank Tartu tahab nüüd teha sama koduväljakul. „Oleme terved ja kaks nädalat tagasilöökideta treeninud. Tajun, et võistkonnal on tohutu nälg mängimise järele, mis omakorda loob fooni, kus kõik mängijad on motiveeritud trennis omandatut mängus realiseerima. Pikem eesmärk on leida stabiilsus ja ühtsus meie mängus. Ühise mängukeele omandamine võtab aega, aga õnneks oleme alles oktoobrikuus ja saame igat kohtumist võtta kui eraldi väljakutset,” lausus Tartu meeskonna juhendaja Oliver Lüütsepp.

Menüüs on matš Biolars/Jelgava (laupäeval kell 18.00) ja ASK/Kuldīgaga (pühapäeval kell 17.00). „Jelgavat võib pidada natuke tugevamaks vastaseks, eelmise aasta Saja Liiga finalistil on paar juhtivat mängijat küll vahetunud, kuid enamvähem samasuguse taseme on nad säilitanud. Kindlasti ei tohi alahinnata Kuldīgat. Peame siin liigas austama iga vastast ja alati oma parima häälestusega mängule minema, muidu on karistus kiirelt tulemas,” analüüsis ta vastaseid.

Samal lainel on ka Rakvere Võrkpalliklubi juhendaja Urmas Tali, kelle hoolealustel seisavad ees mängud samade vastastega. „Kuldīga on hooaja vahel koosseisus teinud palju muudatusi ja palju infot neist pole, Jelgava kui eelmise hooaja Saja Liiga hõbe on kindlasti ka sellel hooajal medalinõudleja. Arvan, et oleme kahe nädalaga oma mängu parandanud ja võtame mõlemast kohtumisest maksimumi. Kuna meile on need matšid ka esimesteks kodumängudeks, siis peame publikule ka head võrkpalli näitama,” sõnas Tali. Ühisliiga avanädalavahetusel võitis Rakvere kahest mängust ühe ja sai turniiritabelisse kaks punkti. Kolmapäeval saadi aga Eesti karikasarjas magus välisvõit Selver Tallinna üle.

Kaks korda astub kodupubliku ette ka TTÜ võistkond, kes tahab kohtumistes Ezerzeme/DU ja Jēkabpils Lušiga avada punktiarve. Küll ei ole tegemist aga nende esimeste kodumängudega, sest kaks nädalat tagasi võõrustas tudengiklubi Pärnut. Nii Rakveres kui TTÜ spordihoones algavad mängud mõlemal päeval kell 17.00.

Kuna ülejäänud neli kohtumist peetakse Leedus, ei toimu alanud nädalavahetusel Läti pinnal mitte ühtegi Credit24 Meistriliiga mängu. Tee Leetu võtavad ette Poliurs/Ozolnieki ja RTU/Robežsardze, kes lähevad siis vastamisi Vilniuse ja Šiauliai klubidega.

Üks kohtumine on sel nädalalõpul juba peetud, kui Pärnu Võrkpalliklubi alistas neljapäeva õhtul 3:1 (28:30, 26:24, 25:23, 25:18) Järvamaa.