Otsustavas geimis tegi koduvõistkond võimsa avalduse ja spurtis kohe 4:0 ette. Kiirest kaotusseisust Pärnu enam ei taastunudki ning Rakverele enam ohtlikuks ei saadud. Viiendas vaatuses ründas Rakvere 60-protsendiliselt, Pärnu näitaja oli 31,3. Eriti võimsas hoos oli diagonaalründaja Siim Põlluäär, kes lõi üheksast tõstest punktiks kuus ja lisas kaks ässpallingut. Terve mängu peale temalt 22 punkti, Kevin Saar lisas 17, Kaupo Kivisild 12, Tanel Uusküla 10 ja nelja blokipunktiga sulustamiskuningaks kerkinud sidemängija Artis Caics kaheksa, kirjutab volley.ee.

Pärnu poolel ei teinud täna kaasa Hindrek Pulk, Tamar Nassar ja viimases poolfinaalmängus Selver Tallinnaga põlvele liiga teinud Taavet Leppik. Võistkonna põhilibero Edgar Järvekülg pallis seetõttu täna nurgaründaja positsioonil, tugevdades tagaliinis mängides vastuvõttu. Praktiseerida sai ta seda küll vaid kolmel korral. Rakverelased valisid kuldkliendiks hoopis noorukese Silver Maari, kes tõmbas täna selga libero särgi. Kokku lendas temale 41 servi, millest kolmel tegi pallur otsevea, kogunäitajaks kujunes 58,5 protsenti.

Pärnu kõige tulemuslikum oli Edvarts Buivids, kellelt 24 punkti, ent efektiivsusnäitajaks vaid +4. Lätlane tegi viis serviviga, paugutas samaväärselt Rakvere blokki ja eksis kaheksal korral rünnakul ise. Aleksandrs Kudrjašovs ja Toms Švans lisasid 13 punkti, Sander Rätsep kümme, ent tema jäi kahega miinusesse.