Mängu kahe esimese geimiga oli lihtne. Kes esimese punkti noppis, see ka jäädavalt ette jäi ja geimi võitis ning seda mäekõrguse ülekaaluga, kusjuures enam kui kolmepunktiline vahe tuli sisse juba enne poole peale jõudmist. Avageimis näitas meie naiskond suurepärast rünnakut, lüües punktiks 27 tõstest 16 ehk 59 protsenti. Lisaks juurde ka viis ässpallingut. Teises oli meie rünnakuprotsent geimide lõikes madalaim (31 protsenti) ja Soomel kõrgeim (44 protsenti). Ka meie vastuvõtt oli teist geimi järjest alla neljakümne protsendi. Kolmandas ja neljandas paranes see märgatavalt, küündides vastavalt 62 ja 56 protsendi. Neljandas geimis saime võimsalt tööle ka bloki, millega teenisime kuus punkti. Kogu mängu sulustamissaldo oli 11. Rünnakuprotsendil lõpuks meile 42-32 paremus, vastuvõtul olid soomlannad kindlamad 56-48. Seejuures ei löönud rahvusnaiskond rööpast ka põhjanaabrite 14 ässpallingut, millele ise suutsime vastata üheksaga.

Kolmandas geimis olid keskosani juhtohjad meie käes, ent siis haaras Soome korraks juba viiepunktilise eduseisu. Otsustavatel punktidel kallutasime olukorra siiski enda kasuks ja võitsime minimaalse vahega. Neljanda geimi esimeses pooles olime kord meie, kord soomlannad ühe punktiga peal, ent keskosas läksime jäädavalt eest. Lõpus küll veidi närvikõdi tekkis, kui põhjanaabrid 16:23 kaotusseisu 20:23 peale trimmisid, ent järgneva kahe pallivahetusega kindlustasime endale mänguvõidu.

Nurgaründaja Nette Peit tõi mängu parimana 17 punkti. Ühtlaselt toetasid teda ka teised meie koondise liidrid. Kristiine Miileni arvele jäi 15, Kertu Laagile 14 ja Eliisa Peidile 11 punkti. Liis Kullerkann panustas võitu üheksa punkti, sidemängija Julija Mõnnakmäe neli ja Kadi Kullerkann ühe.

Täna jätkab rahvusnaiskond valiksarja F-alagrupi suurfavoriidi Saksamaa vastu, kes oli eile kolme geimiga parem Sloveeniast. Kohtumine algab Eesti aja järgi taas kell 22.30. Alagrupi kolmandas matšis alistas Portugal 3:2 Prantsusmaa.

Eesti rahvusnaiskonna koosseis MM-valiksarja teise ringi turniiril:

Sidemängijad – Julija Mõnnakmäe, Egle Püvi; nurgaründajad – Raili Kont-Kontson, Kristiine Miilen, Nette Peit, Silvia Pertens, Erle Püvi; temporündajad – Eliise Hollas, Liis Kullerkann, Eliisa Peit; diagonaalründajad – Kadi Kullerkann, Kertu Laak; liberod – Kristi Nõlvak, Loora Orav. Peatreener: Andrei Ojamets; treener: Marko Mett; ÜKE treener: Indrek Verro; füsioterapeut: Hardi Paas; mänedžer ja statistik: Mihkel Sagar